Ατυχή σχόλια δια στόματος Ομπάμα

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2009 11:39
UPD:11:48
REUTERS/LARRY DOWNING

A- A A+

¶στοχα σχόλια και ανεπιτυχές χιούμορ δια στόματος Μπάρακ Ομπάμα στην χθεσινή πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη ως εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ, προκάλεσαν αρκετές επικρίσεις από τους Αμερικανούς.

Στην εμφάνισή του στην εκπομπή Tonight Show, ο Ομπάμα δήλωσε ότι εξασκείται στον ειδικό χώρο για μπόουλινγκ του Λευκού Οίκου μετά από τις αποτυχημένες του απόπειρες να παίξει σωστά στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας που αποτέλεσαν αντικείμενο χλευασμού.

«Ήταν κάτι σαν τους Παραολυμπιακούς», είπε ο Ομπάμα, περιγράφοντας την αδυναμία του σε αυτό τον τομέα. Το σχόλιό του θεωρήθηκε από πολλούς ως προσβολή για τα άτομα με αναπηρία, που συμμετέχουν σε αυτούς τους αγώνες.

Ωστόσο, εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου δήλωσε ότι το άστοχο σχόλιο «δεν αποσκοπούσε για κανένα λόγο να υποτιμήσει τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. (Ο πρόεδρος) θεωρεί ότι οι αγώνες αυτοί αποτελούν μια υπέροχη ευκαιρία για να διακριθούν κάποιοι άνθρωποι με αναπηρία από ολόκληρο τον κόσμο».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Ομπάμα επιχείρησε επίσης να αστειευτεί, λέγοντας ότι η Ουάσινγκτον «είναι λίγο σαν το American Idol, με τη διαφορά ότι όλοι είναι ο Σάιμον Κάουελ», αναφερόμενος στον υπερβολικά αυστηρό κριτή, ο οποίος συμμετέχει στην τηλεοπτική εκπομπή- διαγωνισμό ταλέντων.

Δήλωσε επίσης ότι οι κόρες του, η 10χρονη Μαλία και η 7χρονη Σάσα, το «καταδιασκέδασαν όταν ταξίδεψαν με το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One και το προεδρικό ελικόπτερο Marine One, κυρίως επειδή τους μοίρασαν δωρεάν γλυκά».

Τέλος, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επανέλαβε την καταδίκη του προς την καταβολή υπέρογκων χρηματικών ποσών ως bonus στους επικεφαλής εταιριών με οικονομικά προβλήματα που χρειάζονταν κυβερνητικά πακέτα ενίσχυσης για να επιβιώσουν και δεσμεύτηκε για μεγάλες επενδύσεις στον τομέα της έρευνας που θα μείωναν την εξάρτηση της Αμερικής από τις εισαγωγές πετρελαίου ταυτόχρονα αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή