Tσάμπιονς Λιγκ: Το πρόγραμμα της συνέχειας

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2009 16:57
UPD:18:16
A- A A+

Aντιμέτωπες για πέμπτη διαδοχική χρονιά στο Τσάμπιονς Λιγκ θα τεθούν Λίβερπουλ και Τσέλσι. Πέρυσι, οι Λονδρέζοι κατάφεραν, για πρώτη φορά, να επικρατήσουν της ομάδας του λιμανιού, παίρνοντας το «εισιτήριο» για τον τελικό της Μόσχας, όπου ηττήθηκαν στα πέναλτι από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Ελπίζουμε πως δεν θα μας επηρεάσει το γεγονός ότι θα δώσουμε τη ρεβάνς εκτός έδρας. Πρέπει να επικεντρωθούμε στο πρώτο παιχνίδι, στο "Ανφιλντ", όπου με τη συμπαράσταση των οπαδών μας θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα», τόνισε σε δηλώσεις του ο προπονητής της Λίβερπουλ, Ράφα Μπενίτεθ. «Σε αυτή τη φάση του θεσμού, γνωρίζαμε ότι θα παίζαμε με μία καλή ομάδα. Η Τσέλσι είναι εξαιρετική ομάδα, τη γνωρίζουμε πολύ καλά και αυτό κάνει την κλήρωση πολύ ενδιαφέρουσα» συμπλήρωσε ο Ισπανός τεχνικός.

Ικανοποιημένος έδειξε ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον απ τη σημερινή κλήρωση που έφερε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμέτωπη με την Πόρτο. «Είναι μία καλή κλήρωση για μας. Εχουμε αντιμετωπίσει και στο παρελθόν την Πόρτο και γενικά σεβόμαστε όλες τις πορτογαλικές ομάδες. Γνωρίζουμε καλά το πορτογαλικό ποδόσφαιρο, αφού παλαιότερα είχαμε τον Κάρλος Κεϊρόζ και τώρα έχουμε τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Νάνι», δήλωσε ο Σκοτσέζος τεχνικός, ο οποίος πρόσθεσε ότι θα είναι σημαντικό για την ομάδα του να μην δεχθεί γκολ στο πρώτο ματς, που θα γίνει στις 7 Απριλίου στο Ολντ Τράφορντ.

Aντιμέτωπες για πέμπτη διαδοχική χρονιά στο Τσάμπιονς Λιγκ θα τεθούν Λίβερπουλ και Τσέλσι.

Η άλλη εκπρόσωπος της Πρέμιερ Λιγκ στο Τσάμπιονς Λιγκ, Αρσεναλ, θα βρει στο δρόμο της έναν παλιό γνώριμο, τον Ρομπέρ Πιρές. Ο πολύπειρος Γάλλος μέσος θα τεθεί για πρώτη φορά αντιμέτωπος με την ομάδα την οποία υπηρέτησε επί σειρά ετών, πριν μετακομίσει το καλοκαίρι του 2006 στην Ισπανία. «Πρόφανως θα είναι ένα σπουδαίο ματς για μένα. Η επιστροφή μου εκεί με κάνει χαρούμενο, αλλά, ως παίκτης της Βιγιαρεάλ σήμερα, θέλω να κερδίσουμε και να προχωρήσουμε στη διοργάνωση», τόνισε ο Πιρές, που ήταν μέλος της Αρσεναλ την περίδοο 2005-06, όταν οι "κανονιέρηδες" απέκλεισαν τη Βιγιαρεάλ και προκρίθηκαν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου έχασαν από την Μπαρτσελόνα.

«Ξέρω ότι θα είναι δύσκολο, αλλά γνωρίζω και τις δύο ομάδες και πιστεύω ότι μπορούμε να περάσουμε. Νομίζω ότι έχουμε μία ομάδα ικανή να φτάσει στον τελικό», κατέληξε ο Γάλλος.

Το πρόγραμμα της προημιτελικής φάσης της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη έχει ως εξής:

Α' ΑΓΩΝΕΣ

ΤΡΙΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Βιγιαρεάλ (Ισπανία)-¶ρσεναλ (Αγγλία)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία)-Πόρτο (Πορτογαλία)

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Λίβερπουλ (Αγγλία)-Τσέλσι (Αγγλία)

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)

Β' ΑΓΩΝΕΣ

ΤΡΙΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Τσέλσι (Αγγλία)-Λίβερπουλ (Αγγλία)

Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

¶ρσεναλ (Αγγλία)-Βιγιαρεάλ (Ισπανία)

Πόρτο (Πορτογαλία)-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία)

ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ (Οι πρώτες αναμετρήσεις θα διεξαχθούν 28-29 Απριλίου και οι αγώνες ρεβάνς 5-6 Μαΐου)

Α. Νικητής 2-Νικητής 1

Β. Νικητής 4-Νικητής 3

ΤΕΛΙΚΟΣ (27 Μαΐου στο «Ολίμπικο» της Ρώμης)

Νικητής Β-Νικητής Α

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις