Κόντρα στη Βουλή για τις δηλώσεις Μητσοτάκη

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2009 17:18
UPD:22:02
A- A A+

Aνέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή, καθώς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ διασταύρωσαν τα ξίφη τους με αφορμή δηλώσεις του επίτιμου προέδρου της ΝΔ ότι «η κρίση βρίσκει τους Έλληνες ανέτοιμους και με άγνοια των πραγματικών προβλημάτων» και την πρότασή του να γίνει «ένα είδος απογραφής, να μετρήσουμε τι συμβαίνει και πού ακριβώς βρισκόμαστε».

«Αναφέρεται πως ένας Γερμανός βουλευτής χαρακτήρισε χρεοκοπημένη την Ελλάδα και την Ιρλανδία. Στο εσωτερικό της χώρας όλες οι εφημερίδες αναγράφουν τις δηλώσεις Μητσοτάκη, ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά, δε λέμε την αλήθεια στο λαό και χρειάζεται μια νέα απογραφή», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής. Αναρωτήθηκε δε, «είναι εικόνα αυτή, για μια κυβέρνηση που χρειάζεται να αντιμετωπίσει μια τέτοια οικονομική κρίση;»

¶μεση ήταν η απάντηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Πάνου Παναγιωτόπουλου που τόνισε ότι «Καλό είναι, το ΠΑΣΟΚ να μη διαστρεβλώνει τους πάντες και τα πάντα» και διευκρίνισε ότι «η πρόταση του κ. Μητσοτάκη ήταν προς το ΠΑΣΟΚ, για να συμφωνήσουμε ως προς τα οικονομικά δεδομένα».

«Η ουσία είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης ενδιαφέρεται να καθαρίσει το τοπίο, ενόψει των εξελίξεων στη ΝΔ, μετά την επερχόμενη ήττα», ανταπάντησε ο κ. Παπουτσής και συμπλήρωσε: «Μην ξεχνάμε ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ο βασικός εμπνευστής της απογραφής του κ. Αλογοσκούφη, που μας έφθασε εκεί που μας έφθασε».

«Η προσπάθεια δημιουργίας εσωκομματικού θέματος στη ΝΔ είναι άσφαιρη», επανήλθε ο κ. Παναγιωτόπουλος και συνέχισε: «Ο κ. Μητσοτάκης στηρίζει την κυβέρνηση και η υπουργός Εξωτερικών, που ανήκει στην οικογένειά του, είναι η πρώτη υπουργός, που στηρίζει το κυβερνητικό έργο και τον Κώστα Καραμανλή».

ΣΥΡΙΖΑ: Απογραφή για να λάμψει δήθεν η αλήθεια

«Όταν ομιλεί ο επίτιμος, συνήθως το κάνει, είτε για να κινδυνολογήσει, είτε για να ζητήσει ακόμα πιο σκληρά μέτρα. Στην περίπτωση αυτή επιδιώκει και τα δύο. Την απογραφή τη ζητά, ώστε να λάμψει, δήθεν, η αλήθεια και να ζητηθούν ακόμα πιο σκληρά μέτρα λιτότητας εναντίον των λαϊκών στρωμάτων και του κόσμου της εργασίας», ανέφερε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ.

ΛΑΟΣ: Όταν φταρνίζεται ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Καραμανλής κρυολογεί

«Όταν φταρνίζεται ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Καραμανλής κρυολογεί», σχολίασε και ο Αστέριος Ροντούλης εκ μέρους του ΛΑΟΣ και κατέληξε: «Τα λεχθέντα του κ. Μητσοτάκη εμπεριείχαν και κάποια ισχυρή δόση αυτοκριτικής για όλους. Γιατί ο άνθρωπος είπε μια αλήθεια. Ότι έχουμε ένα χρέος δισεκατομμυρίων ευρώ και βεβαίως, αυτό το χρέος δεν το δημιούργησε, ούτε το ΚΚΕ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο ΛΑΟΣ?»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή