Ευρήματα ιδιαίτερης σπουδαιότητας εντόπισαν οι αρχαιολόγοι στην κοίτη του Τιταρήσιου ποταμού στον Τύρναβο Λάρισας.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της προϊσταμένης της Υπηρεσίας Κλασικών Αρχαιοτήτων νομού Λάρισας Ανθής Μπάτζιου, τα ευρήματα ανάγονται στην κλασική περίοδο, περίπου στον 5ο αιώνα και κατά πάσα πιθανότητα αφορούν σε τμήμα δημοσίου κτιρίου της εποχής η αρχαίου ναού, που εκτιμάται ότι ενδεχομένως είναι και μοναδικό σε επίπεδο κεντρικής Ελλάδας.
Τα ευρήματα αναμένεται να μεταφερθούν στην περιοχή του ανοιχτού θεάτρου στην περιοχή του Προφήτη Ηλία.
Η περιοχή όπου εντοπίσθηκαν τοποθετείται στην αρχαία ¶ργισσα, (Δένδρα), την αρχαία Ηλώνη (Αργυροπούλι) και την αρχαία Φάλαννα.
Την ίδια ώρα έγινε γνωστό πως στην περιοχή Γόννων καταστράφηκαν δύο αρχαίοι τάφοι όταν άγνωστοι εισέβαλαν σε αρχαιολογικό χώρο και έσκαψαν αναζητώντας αρχαιολογικά ευρήματα. Οι αρχαιοκάπηλοι μπήκαν παράνομα στον αρχαιολογικό χώρο που βρίσκεται στη θέση «Αγάλματα», ανάμεσα στους Γόννους και την Καλλιπεύκη, όπου τοποθετείται ιστορικά η αρχαία πόλη «Γονοκόνδυλος». Χρησιμοποιώντας ένα εκσκαπτικό μηχάνημα, έσκαψαν δίπλα από ένα αρχαίο τοίχος που έχει ανακαλυφθεί, και έφεραν στην επιφάνεια δύο τάφους, οι οποίοι, σύμφωνα με την ΙΕ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών αρχαιοτήτων, ανήκουν πιθανόν στην ελληνιστική περίοδο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ