Ινδία: Πακιστανός δηλώνει ο επιζών τρομοκράτης των επιθέσεων στη Βομβάη

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2009 10:41
A- A A+

Ο κατηγορούμενος ως δράστης των επιθέσεων του περασμένου Νοεμβρίου στη Μουμπάι, δήλωσε σήμερα ενώπιον ινδικού δικαστηρίου ότι κατάγεται από το Πακιστάν και ζήτησε νομική βοήθεια, ανακοίνωσε ανώτατος αξιωματούχος της αστυνομίας.

Τον Φεβρουάριο, η αστυνομία απήγγειλε την κατηγορία της «διεξαγωγής πολέμου» κατά της Ινδίας εις βάρος του Μοχάμεντ Ατζμάλ Κασάμπ, του μοναδικού επιζήσαντα εκ των δραστών, και η δίκη του ξεκίνησε σήμερα μέσω βίντεο στην Μουμπάι, όπου ένοπλοι σκότωσαν 166 ανθρώπους μέσα σε τρεις μέρες.

«Ομολόγησε ότι κατάγεται από το Πακιστάν και επίσης ζήτησε από το δικαστήριο νομική βοήθεια», δήλωσε τηλεφωνικώς στο Ρόιτερς ο Ρακές Μαρία, ο ινδός επικεφαλής των ερευνών σχετικά με την υπόθεση.

«Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε και η επόμενη ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης θα γίνει σύντομα γνωστή», δήλωσε ο Μαρία.

Οι επιθέσεις στο οικονομικό κέντρο της Ινδίας αναζωπύρωσαν την ένταση στις σχέσεις Ινδίας-Πακιστάν και αρχικά το Ισλαμαμπάντ αρνήθηκε ότι ο Κασάμπ είναι πακιστανός υπήκοος προτού παραδεχτεί ότι είναι.

Η Ινδία έχει απαγγείλει κατηγορίες για την υπόθεση εις βάρος 38 ανθρώπων, ανάμεσά τους και ο Κασάμπ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή