Με courier η επιστροφή του διαβατηρίου μετά την έκδοση βίζας για ΗΠΑ

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2009 15:49
A- A A+

Μόνο μέσω υπηρεσίας ταχυμεταφορών και έναντι αμοιβής θα επιστρέφονται από την 1η Απριλίου, τα διαβατήρια στους κατόχους τους μετά την έκδοση βίζας από την αμερικανική πρεσβεία.

Όπως αναφέρει η πρεσβεία στη σχετική της ανακοίνωση, ο νέος τρόπος παράδοσης στοχεύει στην καλύτερη εξυπηρέτηση όλων όσοι σκοπεύουν να επισκεφθούν τις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού δεν θα χρειάζεται πλέον να επανέρχονται οι ίδιοι στην πρεσβεία για να τα παραλαμβάνουν. Το κοινό θα κανονίζει απευθείας με την εταιρεία ταχυμεταφορών τις λεπτομέρειες της παράδοσης, αφού ολοκληρωθεί η κατάθεση της αίτησης για τη βίζα.

Η υπηρεσία ταχυμεταφοράς Courier Center θα παραδίδει το διαβατήριο στον/στην κάτοχό του εντός 24 ωρών από την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης της βίζας για την περιοχή της Αττικής έναντι του ποσού των 4,20 ευρώ, ενώ η παράδοση για την υπόλοιπη ηπειρωτική και νησιώτικη Ελλάδα θα γίνεται εντός 48 ωρών έναντι του ποσού των 7 ευρώ. Η Υπηρεσία (www.courier.gr.) παρέχει δυνατότητα παρακολούθησης μέσω διαδικτύου και 24ωρη τηλεφωνική εξυπηρέτηση.

Για πιο εξειδικευμένες πληροφορίες ή για ραντεβού με το τμήμα Μη Μεταναστευτικής Βίζας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Αμερικανικής πρεσβείας στη Διεύθυνση: http://athens.usembassy.gov/how to apply.html.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή