Ντ. Μπακογιάννη: Απαραίτητη η παρουσία του ΟΑΣΕ στη Γεωργία

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2009 17:08
UPD:17:14

«Το κλειδί για την επίτευξη μιας συμβιβαστικής φόρμουλας είναι η λέξη ευελιξία», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών, τονίζοντας ότι η αποχώρηση του ΟΑΣΕ θα επηρεάσει αρνητικά τις ειρηνευτικές συνομιλίες της Γενεύης.

A- A A+

«Η κατάσταση παραμένει ασταθής» δήλωσε από την Τιφλίδα η υπουργός Εξωτερικών και προεδρεύουσα του ΟΑΣΕ Ντόρα Μπακογιάννη όπου βρέθηκε προκειμένου να συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία της Γεωργίας και με σκοπό να διασφαλίσει την παράταση της αποστολής του Οργανισμού στην περιοχή που τον Αύγουστο ενεπλάκη σε πολεμική σύγκρουση με τη Ρωσία.

«Το κλειδί για την επίτευξη μιας συμβιβαστικής φόρμουλας είναι η λέξη ευελιξία», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών, τονίζοντας ότι η αποχώρηση του ΟΑΣΕ θα επηρεάσει αρνητικά τις ειρηνευτικές συνομιλίες της Γενεύης, που διεξάγονται με τη συμμετοχή ΟΑΣΕ- ΕΕ- ΟΗΕ, μετά από τον πόλεμο του Αυγούστου.

«Ως έντιμος συνομιλητής, με πίστη στο διάλογο και σεβασμό στην αρχή της εδαφικής ακεραιότητας, είμαστε αποφασισμένοι να αναζητήσουμε λύση» δήλωσε χαρακτηριστικά και ταυτόχρονα, υπογράμμισε την ανάγκη «να αποπολιτικοποιήσουμε» τη συζήτηση γι αυτό το ζήτημα, επικεντρώνοντας στην ανάγκη εξεύρεσης μιας τεχνικής λύσης, που θα επιτρέψει τη συνέχιση της παραμονής του ΟΑΣΕ στη Γεωργία.

Η κ. Μπακογιάννη συναντήθηκε με τον Γεωργιανό πρωθυπουργό, Νίκα Γκιλάουρι, τον υπουργό Εξωτερικών, Γκρέγκορι Βασάτζε, και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους. Επισκέφθηκε επίσης τα γραφεία της αποστολής του ΟΑΣΕ και ενημερώθηκε για τις δράσεις και τα ευαίσθητα σημεία της. Ακολούθησε συνάντησή της με εκπροσώπους των κυριότερων κομμάτων της αντιπολίτευσης, οι οποίοι εξέφρασαν τις απόψεις τους για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, τόσο στην εσωτερική, όσο και στην εξωτερική πολιτική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή