Ζιμπάμπουε: Μειώνονται τα κρούσματα χολέρας και οι θάνατοι από τη νόσο

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2009 17:58

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην εβδομάδα που έκλεισε στις 14 Μαρτίου ήταν 2.076, αριθμός που παραμένει υψηλός, αλλά σαφώς χαμηλότερος σε σύγκριση με τα 3.812 νέα κρούσματα που είχαν καταγραφεί την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα.

A- A A+

Η επιδημία χολέρας στη Ζιμπάμπουε φαίνεται ότι βρίσκεται σε ύφεση, καθώς μειώνονται οι αριθμοί των νέων κρουσμάτων και των θανάτων εξαιτίας της νόσου, σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ).

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην εβδομάδα που έκλεισε στις 14 Μαρτίου ήταν 2.076, αριθμός που παραμένει υψηλός, αλλά σαφώς χαμηλότερος σε σύγκριση με τα 3.812 νέα κρούσματα που είχαν καταγραφεί την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα και τα 8.000 κρούσματα στις αρχές Φεβρουαρίου, σύμφωνα με έκθεση της ΠΟΥ.

Στο ίδιο διάστημα μειώθηκε κατά 2,3% ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της νόσου, ενώ τον Ιανουάριο το ποσοστό αυτό ήταν στο 6%.

«Αν και η συλλογή στοιχείων και η επιβεβαίωσή τους παραμένει δύσκολη σε όλη τη χώρα, με συνέπεια τα εβδομαδιαία στατιστικά στοιχεία να μην είναι πάντα ακριβή, ή ολοκληρωμένα, η γενική τάση τους τελευταίους δύο μήνες δείχνει μείωση των κρουσμάτων και των θανάτων» αναφέρει η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας στην έκθεσή της.

Από τον Αύγουστο του 2008, όταν άρχισε η επιδημία χολέρας, έως τις 17 Μαρτίου είχαν καταγραφεί 91.164 κρούσματα και 4.037 θάνατοι.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή