Γ. Παπανδρέου: «Και πολιτική η κρίση της διεθνούς οικονομίας»

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2009 06:00
A- A A+

«Η διεθνής οικονομία βρίσκεται σε μια μεγάλη κρίση η οποία δεν είναι απλά οικονομική, αλλά πολιτική και κρίση του νεοσυντηρητισμού και των μύθων της νεοσυντήρησης και του νεοφιλελευθερισμού» επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, στην εισήγησή του στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του ΠΑΣΟΚ για τις Ευρωεκλογές.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «σήμερα είναι η ώρα των προοδευτικών και σοσιαλιστικών δυνάμεων της υφηλίου, της Ευρώπης και της Ελλάδας να δώσουν εκείνες τις απαντήσεις στις εξελίξεις» ενώ αναφέρθηκε και στο ταξίδι του μεθαύριο στη Νέα Υόρκη για την συνάντηση της Επιτροπής Stiglitz, που έχει ως τίτλο: «Η σοσιαλδημοκρατική απάντηση στην διεθνή οικονομική κρίση».

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ η πρόταση των σοσιαλδημοκρατών βασίζεται στα εξής πέντε σημεία:

* Ουσιαστική παρέμβαση του κράτους στην οικονομία και άμεση ανάγκη τόνωσης των οικονομιών.

* Στήριξη των αδύναμων και μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων.

* ¶μεσες επενδύσεις για τόνωση της αγοράς και μεσομακροπρόθεσμη αλλαγή του προτύπου ανάπτυξης στην κατεύθυνση της «πράσινης ανάπτυξης».

* Ανάγκη διεθνούς αλληλεγγύης.

* Ζητήματα διαχείρισης του πλανήτη με τρόπο που να εκφράζονται και να συντίθενται όχι μόνο απόψεις αλλά και τα διαφορετικά συμφέροντα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε επίσης ότι στόχος των σοσιαλδημοκρατών είναι να αναδείξουν την «εναλλακτική πολιτική όπου η Ευρώπη θα μπορούσε να παίξει διαφορετικό ρόλο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή