Σερβία: Σημαντικός ο διάλογος με την EULEX

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2009 09:47
A- A A+

Σημαντικό, χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Βουκ Γέρεμιτς, το διάλογο που έχουν αναπτύξει οι σερβικές αρχές με την ευρωπαϊκή αποστολή στο Κόσοβο, την EULEX, επειδή, όπως τόνισε, κοινός στόχος των δύο πλευρών είναι η διαφύλαξη της ειρήνης στην περιοχή.

«Τα Ηνωμένα Έθνη, η EULEX και η Σερβία θα πρέπει να εργαστούν από κοινού προκειμένου να μειωθούν οι εντάσεις στην επαρχία (το Κόσοβο). Τίποτα δεν έχει αλλάξει σε ό,τι αφορά το καθεστώς, αλλά η Σερβία θέλει να βοηθήσει τα Ηνωμένα Έθνη και την EULEX στη σταθεροποίηση της κατάστασης στο Κόσοβο», δήλωσε ο κ. Γέρεμιτς, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που εξέτασε την κατάσταση στο Κόσοβο.

«Η Σερβία θα συνεχίσει να συνεργάζεται με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία προκειμένου να τιμήσει τις διεθνείς της δεσμεύσεις» πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο αυτό, η Σερβία θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για τη μεταφορά των δύο εναπομεινάντων καταζητούμενων για εγκλήματα πολέμου, τους Ράτκο Μλάντιτς και Γκόραν Χάτζιτς στο ΔΠΔ για την πρώην Γιουγκοσλαβία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή