Κροατία: Την προεδρία θα διεκδικήσει ο γιός του πρώτου προέδρου

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2009 10:57
A- A A+

Το προεδρικό αξίωμα στις επόμενες προεδρικές εκλογές θα διεκδικήσει ο Μίροσλαβ Τούτζμαν, ο μεγαλύτερος γιός του πρώτου προέδρου της Κροατίας, Φράνιο Τούτζμαν, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

Ο Μίροσλαβ Τούτζμαν, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Ζάγκρεμπ, ανακοίνωσε ότι θα είναι ανεξάρτητος υποψήφιος και ότι θα χρηματοδοτήσει την προεκλογική εκστρατεία του με ίδιους πόρους και με δωρεές από πρόσωπα που τον στηρίζουν.

Αναφερόμενος στην παγκόσμια οικονομική κρίση, υπογράμμισε ότι η Κροατία είναι ανέτοιμη να την αντιμετωπίσει, εξαιτίας της ανικανότητας και της απειρίας της πολιτικής ηγεσίας της.

Ο κ. Τούτζμαν είπε ότι εκτός από την οικονομική κρίση, η Κροατία αντιμετωπίζει σοβαρά εσωτερικά προβλήματα και πολιτικούς εκβιασμούς από το εξωτερικό.

«Είναι καιρός ο κροατικός λαός να στραφεί στις δυνάμεις του για την επίλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων της χώρας του και να φροντίσει να ανέλθουν στις ανώτατες αρχές εξουσίας πρόσωπα με ακεραιότητα και εμπειρία», τόνισε.

Υπογράμμισε ότι θα στηριχθεί στις δωρεές ανθρώπων που επιθυμούν να τον δουν στον αγώνα για τη διεκδίκηση της προεδρίας, καθώς δε διαθέτει όπως άλλοι υποψήφιοι πόρους από τα ταμεία των μεγάλων κομμάτων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή