Θάτσι: Ιστορικό γεγονός για το Κόσοβο οι νατοϊκοί βομβαρδισμοί

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2009 15:34
A- A A+

«Μεγάλο ιστορικό γεγονός για το Κόσοβο» χαρακτήρισε τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς κατά της Γιουγκοσλαβίας, πριν από μια δεκαετία, ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι.

Ευχαρίστησε δε τις χώρες που, όπως ανέφερε, στήριξαν το Κόσοβο στη διαδρομή του προς την ανεξαρτησία.

«Η επιτυχής διεξαγωγή της εκστρατείας του ΝΑΤΟ άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην πρόσφατη ιστορία του Κοσόβου. Ένα κεφάλαιο ελευθερίας και οικοδόμησης μιας πραγματικής δημοκρατίας» αναφέρεται σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από την έναρξη των βομβαρδισμών.

«Ο λαός του Κοσόβου θα είναι πάντα ευγνώμων προς τη Δύση, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ για τη στήριξή τους στη δίκαιη μάχη για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του Κοσόβου» σημειώνει ο κ. Θάτσι και προσθέτει: «Σήμερα, αυτές οι χώρες συνεχίζουν να συμβάλλουν στην οικοδόμηση της ασφάλειας στο Κόσοβο, στο πλαίσιο της στρατιωτικής αποστολής της KFOR».

«Το Κόσοβο έχει εισέλθει στη δεύτερη χρονιά της ανεξαρτησίας του σε κλίμα πολιτικής ενότητας, ασφάλειας, ειρήνης και πολυεθνοτικής ανεκτικότητας, έχοντας καλές σχέσεις με τους γείτονές του και όντας σοβαρά προσηλωμένο στην υλοποίηση όλων των κριτηρίων για την ένταξη στους ευρωατλαντικούς μηχανισμούς και σε όλες τις διεθνείς δομές» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Tanjug

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή