Ευ. Μεϊμαράκης: Αναγκαία περισσότερο από ποτέ η ενότητα

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2009 20:30
A- A A+

«Η ιστορία μας έχει αποδείξει ότι η ενότητά μας απετέλεσε πάντα τον αποφασιστικό καταλύτη στην πορεία μας ως έθνους. Σήμερα, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά, καλούμαστε όλοι να παραμερίσουμε τις επιμέρους αντιθέσεις μας και με σεβασμό πάντα στη διαφορετική άποψη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας».

Τα παραπάνω επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής ¶μυνας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στην Ημερήσια Διαταγή του, με την ευκαιρία του εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

«Η προσήλωση στις αρχές της ελευθερίας, της αυτοδιάθεσης, της δημοκρατίας, της αξιοπρέπειας και της προκοπής για το έθνος και για ολόκληρη την ανθρωπότητα, ήταν για τους ήρωες αγωνιστές του 1821 ό,τι πρέπει να είναι σήμερα και για εμάς, ένας τρόπος ζωής που να μας κάνει να στεκόμαστε πάντα στο ύψος των περιστάσεων, τις οποίες ορίζει κάθε φορά το εθνικό και διεθνές περιβάλλον. Αυτό δείχνει ότι το μήνυμα του 1821 παραμένει ανεξίτηλο στον 21ο αιώνα. Οι καιροί αλλάζουν, αλλά οι αξίες μένουν και αποτελούν πολύτιμο οδηγό για όλους μας, δημιουργώντας τη δέσμευση για ιστορική συνέχεια, ανάλογη των λαμπρών εκείνων σελίδων της ελληνικής ιστορίας.

»Οι νέες προκλήσεις ασφαλείας και η υψηλή προτεραιότητα που δίδεται από τη Διεθνή Κοινότητα στην ανάγκη αντιμετώπισής τους καθιστούν σαφή τον πρωταγωνιστικό ρόλο των Ενόπλων μας Δυνάμεων, στην εξασφάλιση και εδραίωση των απαραίτητων συνθηκών σταθερότητας, απόλυτα αναγκαίων για την ανάπτυξη, την πρόοδο και την ευημερία, στην ευρύτερη περιοχή μας.

Σας καλώ όλες και όλους να συνεχίσουμε την κοινή μας προσπάθεια με τον ίδιο ζήλο και την ίδια αφοσίωση, με ρεαλισμό και τόλμη, εξυπηρετώντας τα εθνικά συμφέροντα και τη διεθνή ασφάλεια και σταθερότητα», καταλήγει στην Ημερήσια Διαταγή του ο υπουργός Εθνικής ¶μυνας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή