Πρόγνωση καιρού

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2009 05:09
UPD:05:27
A- A A+

Καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι και μικρή πτώση της θερμοκρασίας προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που γρήγορα θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της Δυτικής Μακεδονίας. Ανεμοι: Βόρειοι 5 με 7 Μποφόρ που γρήγορα θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από -1 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία από -4 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές. Από το απόγευμα οι βροχές θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου. Ανεμοι: Δυτικοί 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 1 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο από -1 έως 9 βαθμούς.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές από το μεσημέρι. Το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και στα βόρεια. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 Μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση στα κεντρικά και βόρεια. Θερμοκρασία: Από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και κυρίως στις Κυκλάδες καταιγίδες. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αλλά γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Βροχές κυρίως από το απόγευμα. Τη νύχτα οι βροχές θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι σταδιακά θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ που γρήγορα θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Γενικά αίθριο καιρός στη Δυτική Στερεά, την Ηπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή