Ντ. Μίλιμπαντ: «Τέλος στην αμερικανική μονομέρεια στη G20»

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2009 12:37
UPD:14:25

«Είμαι βέβαιος για ένα πράγμα: ο Ομπάμα δεν έρχεται στο Λονδίνο για να επιβάλει τις ιδέες και τα προγράμματα μιας υπερδύναμης», ανέφερε χαρακτηριστικά o βρετανός υπουργός Εξωτερικών.

A- A A+

H σύνοδος της G20 στις 2 Απριλίου στο Λονδίνο θα σημάνει «το τέλος μιας εποχής, της εποχής της αμερικανικής μονομέρειας», δηλώσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντέιβιντ Μίλιμπαντ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Corriere della Sera.

«Είμαι βέβαιος για ένα πράγμα: ο Ομπάμα δεν έρχεται στο Λονδίνο για να επιβάλει τις ιδέες και τα προγράμματα μιας υπερδύναμης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Στις 2 Απριλίου θα είναι το τέλος μιας εποχής, της εποχής της μονομέρειας και θα έχουμε τη μεγάλη ευκαιρία να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε, να συζητάμε και να αντιμετωπίζουμε τα μεγάλα διεθνή προβλήματα από θέση ισοτιμίας», πρόσθεσε.

Σημείωσε επίσης ότι «ήρθε η ώρα να εφαρμόσουμε την ανοικτή πολυμερή συνεργασία. Αυτή είναι η πραγματική σημασία της επόμενης συνόδου της Ομάδας των 20».

Σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, η χρηματοπιστωτική ρύθμιση και ο συντονισμός των οικονομικών πολιτικών θα είναι αντικείμενα συμφωνίας ανάμεσα στις 20 χώρες στο Λονδίνο και θα αποτελέσουν τους δύο άξονες των δεσμεύσεων που θα αναλάβουν οι ηγέτες.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή