Δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για πλάνα της Θεσσαλονίκης σε ρεπορτάζ του Euronews για την ΠΓΔΜ

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2009 15:47
UPD:16:19
A- A A+

To Euronews δεν επιβεβαιώνει την ύπαρξη πλάνων από τη Θεσσαλονίκη στο ρεπορτάζ του για τις εκλογές στην ΠΓΔΜ, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας-Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα για την κάλυψη των εκλογών στη γειτονική χώρα από το ξένο τηλεοπτικό δίκτυο.

Πιο συγκεκριμένα, έπειτα από πληροφορίες ότι στα πλάνα του ρεπορτάζ του Euronews για τις εκλογές στην ΠΓΔΜ στις 22/3 συμπεριλαμβάνονταν και πλάνα από τη Θεσσαλονίκη, με εντολή του υφυπουργού Εσωτερικών Κ. Γκιουλέκα το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Παρισίων, έθεσε το ζήτημα προς το Euronews το οποίο έχει την έδρα του το Παρίσι και συγκεκριμένα προς την διευθύντρια του κ. Lydie Bonvallet, με το ερώτημα εάν όντως τέτοια πλάνα περιέχονταν στο σχετικό ρεπορτάζ.

Συγχρόνως ζητήθηκαν, εγγράφως, αντίγραφα των εν λόγω video, ενώ την Τρίτη 24 Μαρτίου, το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Παρισίων απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο του δικτύου κ. Philippe Cayla, ζητώντας εξηγήσεις ως προς την ύπαρξη ή μη, πλάνων της Θεσσαλονίκης στα ρεπορτάζ για τις εκλογές στην ΠΓΔΜ.

«To Euronews δεν επιβεβαιώνει την ύπαρξη πλάνων από την Θεσσαλονίκη στο σχετικό ρεπορτάζ», τονίζεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται επίσης, ότι «ύστερα από έρευνά μας στα video που προβάλλονται στον διαδικτυακό ιστότοπο του Euronews, τέτοια πλάνα δεν υπάρχουν».

Τέλος, όπως αναφέρεται, το θέμα θα τεθεί από τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης Πάνο Λειβαδά στον πρόεδρο του Euronews κ. Cayla κατά τη διάρκεια της κατ’ ιδίαν συνάντησης τους στην Αθήνα, η οποία έχει ήδη προσδιοριστεί για την 1η Απριλίου 2009.

Προτεινόμενα για εσάς