Δήλωση Σκοπιανού ΥΠΕΞ για την 25η Μαρτίου

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2009 21:44
A- A A+

Δήλωση με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι, χθες, από το Ταλίν της Εσθονίας όπου πραγματοποίησε επίσκεψη. «Θα ήθελα να χρησιμοποιήσω αυτή την ευκαιρία για να συγχαρώ, εκ μέρους των πολιτών της "Μακεδονίας", τους πολίτες της Ελλάδας για την εθνική τους ημέρα ανεξαρτησίας. Εκτιμούμε ιδιαίτερα την εθνική τους αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία και δεν ζητούμε τίποτα παραπάνω από τον ίδιο σεβασμό στην εθνική μας αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μιλόσοσκι ανέφερε ακόμη ότι η Ελληνίδα ομόλογός του δεν έχει ακόμη απαντήσει στις προτάσεις που ο ίδιος κατέθεσε, με επιστολή του προς την κ. Μπακογιάννη, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι αναμένει απάντηση στο εγγύς μέλλον.

«Πιστεύουμε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες θα συμβάλλουν στην αμοιβαία κατανόηση και την εξάλειψη κάποιων παρεξηγήσεων στο μέλλον. Έτσι, θα ανοιχθεί ένα επιπλέον κανάλι επικοινωνίας σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων, παράλληλα με την πολιτική υποστήριξη» τόνισε ο κ. Μιλόσοσκι.

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ ανέφερε, επίσης, ότι πρότεινε στο ΥΠΕΞ της Ελλάδας τη δημιουργία μιας διμερούς επιτροπής των υπουργείων Εσωτερικών των δύο χωρών, με στόχο την πρόληψη επεισοδίων μεταξύ πολιτών της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ και την ενίσχυση της αμοιβαίας συνεργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή