Ιαπωνία: Σε ετοιμότητα οι ένοπλες δυνάμεις

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2009 05:46
A- A A+

Εντολή στις ένοπλες δυνάμεις έδωσε η ιαπωνική κυβέρνηση, να είναι έτοιμες για την αναχαίτιση οποιουδήποτε επικίνδυνου θραύσματος βρεθεί πάνω από την Ιαπωνία, εφ'όσον κάτι δεν πάει καλά κατά τη σχεδιαζόμενη εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.

Η Πιονγιάνγκ έχει ανακοινώσει ότι θα εκτοξεύσει ένα δορυφόρο στο διάστημα από τις 4 έως τις 8 Απριλίου, αλλά οι περιφερειακές δυνάμεις πιστεύουν ότι θα πρόκειται για δοκιμαστική βολή του πυραύλου Taepodong-2, που είναι ο πύραυλος με το μεγαλύτερο βεληνεκές που διαθέτει ο βορειοκορεατικός στρατός. Πιστεύεται δε, ότι ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες προετοιμασίες για την εκτόξευση.

«Εδωσα εντολή... για ετοιμότητα ώστε να καταστραφεί οποιοδήποτε αντικείμενο ενδεχομένως θα μπορούσε να πέσει στην Ιαπωνία, ως συνέπεια ατυχήματος με κάποιο ιπτάμενο αντικείμενο από τη Βόρεια Κορέα», δήλωσε ο υπουργός ¶μυνας της Ιαπωνίας, Γιασουκάζου Χαμάντα. Η δήλωση έγινε στους δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ιαπωνίας.

Η Ιαπωνία εκτιμάται ότι θα μετακινήσει προηγμένα συστήματα αναχαίτισης πυραύλων Πάτριοτ στο βόρειο τμήμα της χώρας, ενώ ανοικτά των ιαπωνικών ακτών θα πλέουν δύο αντιτορπιλικά «Αιγίς», που είναι εξοπλυσμένα με αντιπυραυλικά συστήματα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή