Κ. Καραμανλής: «Παρών» στη μάχη για την αντιμετώπιση της κρίσης

Σάββατο, 28 Μαρτίου 2009 12:55
UPD:17:57
A- A A+

«Δεν με νοιάζει η πρόσκαιρη δημοτικότητα. Δεν με ενδιαφέρουν οι εφήμερες εντυπώσεις. Με ενδιαφέρει η Ελλάδα, με ενδιαφέρει η ελληνική κοινωνία», τόνισε ο Πρωθυπουργός από τη Ζάκυνθο, όπου πραγματοποιεί σήμερα περιοδεία.

Μιλώντας σε εκπροσώπους φορέων και παραγωγικών τάξεων του νησιού, ο κ. Καραμαλής επεσήμανε ότι αυτό που τον απασχολεί είναι η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και τόνισε πως σε αυτή τη συγκυρία «δεν χωρούν πολιτικές σκοπιμότητες».

Κ. Καραμανλής: Πρώτη και τελευταία έγνοια μου είναι το εθνικό συμφέρον

Κ. Καραμανλής: Πρώτη και τελευταία έγνοια μου είναι το εθνικό συμφέρον

«Έγνοια μου δεν είναι η καρέκλα και τα αξιώματα. Δεν σκέφτομαι τίποτα παραπάνω, παρά μόνο τι μπορώ να κάνω για την πατρίδα, τι μπορώ να κάνω για τον τόπο», ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός και δήλωσε «παρών» στην πρώτη γραμμή της μάχης για να ξεπεράσει η χώρα την κρίση.

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε εκτενώς στα έργα υποδομής που υλοποιούνται στη Ζάκυνθο και επεσήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα κοινοτικά κονδύλια που κατευθύνονται στην περιφέρεια.

«Είμαι εδώ για να δω από κοντά αυτά που γίνονται στο νησί, αλλά και αυτά που πρέπει να γίνουν», τόνισε, σημειώντας ότι τα τελευταία πέντε χρόνια έγιναν σημαντικά βήματα στα Επτάνησα. «Δρομολογήθηκαν, ξεκίνησαν, ολοκληρώθηκαν έργα και παρεμβάσεις, που αλλάζουν τα πράγματα», δήλωσε χαρατηριστικά.

Ο Πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην πλήρη απορρόφηση και αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων. «Δεσμευθήκαμε να μην πάει χαμένο ούτε ένα ευρώ, τα καταφέραμε με συστηματική δουλειά και με υπεύθυνο προγραμματισμό», υπογράμμισε.

«Στα νησιά του Ιονίου, από τον Μάρτιο του 2004, εντάξαμε στο ΓΆ ΚΠΣ περίπου 980 νέα έργα, που ξεπερνούν τα 650 εκατ. ευρώ. Στο ΠΕΚ, που από από το 14% το 2004 ξεπέρασε σήμερα το 104%, εντάξαμε 480 νέα έργα, συνολικού κόστους πάνω από 400 εκατ. ευρώ. Από όλα αυτά, περίπου 300 έργα, που ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ, είναι εδώ, στη Ζάκυνθο», δήλωσε ο κ. Καραμανλής.

Ο προγραμματισμός μας δείχει τον έμπρακτο προσανατολισμό των κονδυλίων προς την ελληνική περιφέρεια, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή