Ισραήλ: Διαβεβαιώσεις Πέρες για την κυβέρνηση Νετανιάχου

Κυριακή, 29 Μαρτίου 2009 13:11
UPD:14:35
A- A A+

Η επόμενη κυβέρνηση Νετανιάχου θα συνεχίσει την ειρηνευτική διαδικασία με τους Παλαιστινίους, διαβεβαίωσε σήμερα ο ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες, επιχειρώντας να καθησυχάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διεθνή κοινότητα.

«Η νέα κυβέρνηση δεσμεύεται από τις αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης. Θα υπάρξει μία συνέχεια και οι διαπραγματεύσεις για την ειρηνευτική διαδικασία θα συνεχιστούν», δήλωσε ο κ. Πέρες στο κρατικό ραδιόφωνο, την παραμονή επίσκεψής του στην Τσεχία.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ισραηλινής προεδρίας, η επίσκεψή του Σιμόν Πέρες στην Τσεχία θα διαρκέσει μόλις 24 ώρες, λόγω της «αναμενόμενης ανακοίνωσης της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης στο Κοινοβούλιο την Τρίτη και της παραδοσιακής φωτογραφίας του προέδρου με όλους τους υπουργούς, η οποία κατ' αρχήν προβλέπεται για την Τετάρτη».

Η επίσκεψη Πέρες στην προεδρεύουσα της ΕΕ χώρα πραγματοποιείται λίγες μόλις μέρες μετά την προειδοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τον Νετανιάχου να αποδεχθεί την ιδέα των «δύο κρατών για δύο λαούς», ή αλλιώς τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους, προειδοποιώντας τον ότι σε διαφορετική περίπτωση «θα υποστεί τις συνέπειες».

Μέχρι στιγμής, ο Νετανιάχου έχει αρνηθεί να αποδεχθεί δημόσια την ιδέα δημιουργίας κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους και περιορίζεται να δηλώνει έτοιμος να διαπραγματευτεί για την ειρήνη με την Παλαιστινιακή αρχή.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή