Μ. Καντάφι: «Νέα μορφή διεθνούς τρομοκρατίας το ΔΠΔ»

Κυριακή, 29 Μαρτίου 2009 18:44
A- A A+

Ως μία «νέα μορφή διεθνούς τρομοκρατίας» χαρακτήρισε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι, ο οποίος ασκεί αυτή την περίοδο την προεδρία στην Αφρικανική Ενωση.

«Είναι γνωστό ότι όλες οι χώρες του τρίτου κόσμου αντιτίθενται στο αυτοαποκαλούμενο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Αυτό το δικαστήριο είναι κατά των χωρών που ήταν στο παρελθόν αποικίες και θέλουν να τις ξανακάνουν αποικίες (οι δυτικοί). Πρόκειται για μία πρακτική νέας διεθνούς τρομοκρατίας», ανέφερε ο Καντάφι σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους

«Δεν είναι δίκαιο να συλλαμβάνεται ένας πρόεδρος», δήλωσε ο Λίβυος ηγέτης, αναφερόμενος στο ένταλμα σύλληψης της 4ης Μαρτίου κατά του προέδρου του Σουδάν Ομάρ ελ Μπεσίρ για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο Νταρφούρ.

Όπως τόνισε, «εάν εγκρίνουμε μία τέτοια επιλογή, ένας πρόεδρος να πρέπει να συλληφθεί και να δικαστεί, όπως ο πρόεδρος Μπεσίρ, θα πρέπει επίσης να δικαστούν αυτοί που σκότωσαν τα εκατοντάδες, τα εκατομμύρια παιδιά παιδιά στο Ιράκ και στην Γάζα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή