Πολιτική κρίση στην Ταϊλάνδη

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2009 12:37
UPD:12:42
A- A A+

Συνεχίζεται η πολιτική αναταραχή στη Ταϊλάνδη, καθώς διαδηλωτές της αντιπολίτευσης που πολιορκούν το πρωθυπουργικό γραφείο εδώ και έξι μέρες, κατάφεραν να επιβάλουν τη ματαίωση της εβδομαδιαίας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Η ματαίωση αποδόθηκε στην προσπάθεια να αποφευχθούν βίαια επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας και όπως δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Σουθέπ Θαουγκσμπαν, η κυβέρνηση δείχνει αυτοσυγκράτηση ενόψει της απόφασης του δικαστηρίου στο οποίο έχει προσφύγει για να απομακρυνθούν οι διαδηλωτές.

Ο δικηγόρος της κυβέρνησης υπέβαλε το σχετικό αίτημα χθες για να διαταχθούν οι διαδηλωτές του «Ενωμένου Μετώπου για τη Δημοκρατία κατά της Δικτατορίας (UDD), μία εξωκοινοβουλευτική ομάδα που συνδέεται με τον ανατραπέντα πρώην πρωθυπουργό, Τακσίν Σιναουάτρα, να δώσουν στους υπουργούς τη δυνατότητα να εισέλθουν με ασφάλεια στο κυβερνητικό μέγαρο.

«Η δικαστική εντολή θα μας δώσει την νομική δικαίωση να επιβάλλουμε την είσοδο ακόμη και δια της βίας», είπε ο Σουθέπ, ο οποίος κατηγόρησε την UDD ότι επιδιώκει να προκαλέσει ένα βίαιο περιστατικό για να εξαναγκάσει σε διαπραγματεύσεις με τον Τακσίν, ο οποίος έχει καταδικαστεί για διαφθορά και τώρα είναι εξόριστος.

«Η κυβέρνηση δεν θα πέσει στην παγίδα», είπε ο Σουθέπ, ενώ ο Τακσίν σε τηλεοπτικό μήνυμα του προς τους διαδηλωτές που μεταδόθηκε χθες το βράδυ, υποσχέθηκε να επιστρέψει αμέσως στην Ταϊλάνδη για να ηγηθεί των διαμαρτυριών με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης, εάν χρησιμοποιηθεί βία εναντίον τους.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή