Ν. Υόρκη: Δεξίωση στη δημαρχιακή κατοικία για την 25η Μαρτίου

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2009 21:03
A- A A+

Με την καθιερωμένη δεξίωση στη δημαρχιακή κατοικία συνεχίστηκαν στη Νέα Υόρκη οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου. Ο δήμαρχος Μάικλ Μπλούμπεργκ τίμησε χθες το βράδυ (τοπική ώρα) την εθνική επέτειο των Ελλήνων, παρουσία δεκάδων προσκεκλημένων, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για να προεδρεύσει της Επιτροπής Στίγκλιτς, με θέμα συζήτησης την οικονομική κρίση και τους τρόπους αντιμετώπισής της.

Οι εκδηλώσεις για την εθνική μας επέτειο θα κορυφωθούν με τη μεγάλη παρέλαση του Ελληνισμού που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν. Η φετινή παρέλαση θα γίνει την Κυριακή 26 Απριλίου και τελετάρχες θα είναι ο υπουργός Εθνικής ¶μυνας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο υπουργός Οικονομικών της πολιτείας του Ιλινόι, Αλέξης Γιαννούλιας και ο ελληνικής καταγωγής τραγουδιστής Τόνι Ορλάντο.

Στην παρέλαση θα συμμετάσχουν μέλη της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για τον Απόδημο Ελληνισμό. Επίσης, θα λάβει μέλος οκταμελής αντιπροσωπεία της κυπριακής Βουλής.

Την ευθύνη διοργάνωσης της παρέλασης έχει πάντα η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, αναμένεται να παρελάσουν στελέχη και μέλη 150 περίπου ομογενειακών φορέων, κοινοτήτων, σχολείων, συλλόγων, ομοσπονδιών, εταιρειών και φοιτητικών οργανώσεων, ενώ και φέτος θα παρελάσει άγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και θα παιανίζει εμβατήρια η Φιλαρμονική του Στρατού.

Την Παρασκευή, πριν την παρέλαση, θα γίνει τελετή έπαρσης της ελληνικής σημαίας στην περιοχή της Γουόλ Στριτ και το ίδιο βράδυ θα πραγματοποιηθεί χοροεσπερίδα, όπου ανάμεσα στους τιμώμενους θα είναι και η Γιάννα Δεσποτοπούλου, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των παγκόσμιων αγώνων των Special Olympics, που θα διεξαχθούν στην Αθήνα το 2011.

Την επομένη μέρα, στις 25 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση μετά δείπνου σε ξενοδοχείο του Μανχάταν, όπου θα τιμηθούν οι χορηγοί και οι τελετάρχες της παρέλασης, ο πρώην υπουργός Οικονομικών του Μέριλαντ, Αρης Μελισσαράτος και ο ιερέας Χαράλαμπος Στεφανόπουλος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή