Επιστολή του Πάπα στον Μπράουν για τη G20

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2009 22:10
A- A A+

Αποκατάσταση της ηθικής στον οικονομικό κόσμο ζητεί ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ από τη G-20, καθώς και να μην ξεχνάνε τις πιο φτωχές χώρες και ειδικότερα την Αφρική.

Τα ανωτέρω περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων σε επιστολή του Ποντίφικα προς το Βρετανό πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν που δημοσιοποιήθηκε μια ημέρα πριν την έναρξη των εργασιών της συνόδου.

Ο Πάπας εκτιμά ότι «όλα τα μέτρα που προτείνονται για να ξεπεραστεί η κρίση θα πρέπει να προσφέρουν σταθερότητα στις οικογένειες και στους εργαζόμενους, καθώς και με το σωστό τρόπο και τους απαιτούμενους ελέγχους θα πρέπει να αποκαταστήσουν την ηθική στον οικονομικό κόσμο».

Στην επιστολή του ο Ποντίφικας στη συνέχεια υπογραμμίζει τη λύπη που ένοιωσε από την επίσκεψή του στην Αφρική, «όπου είχα την ευκαιρία να δω ιδίοις όμμασι την πραγματικότητα της μεγάλης φτώχειας και της περιθωριοποίησης» που όπως επισημαίνει «η παρούσα κρίση κινδυνεύει να τις αυξήσει δραματικά» με τη μείωση των αποστολών βοηθείας.

Ο Ποντίφικας επισημαίνει σε άλλο σημείο της επιστολής του ότι «η παρούσα οικονομική κρίση δεν μπορεί παρά να αντιμετωπιστεί απ όλους μαζί, αφού αποφευχθούν όλες οι λύσεις που σημαδεύονται από εγωισμούς, εθνικισμούς και προστατευτισμούς».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή