Φιλιππίνες: 17 νεκροί σε μάχες στρατιωτών-ανταρτών

Τετάρτη, 01 Απριλίου 2009 07:34
A- A A+

Δεκαεπτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μάχη ανάμεσα σε μαοϊκούς αντάρτες και στρατιώτες όταν σημειώθηκε επίθεση εναντίον φυλακίου των ενόπλων δυνάμεων στις νότιες Φιλιππίνες χθες Τρίτη, ανακοίνωσε ο ταγματάρχης Μισέλ Αναϋρόν.

Σύμφωνα με τον ταγματάρχη, αδιευκρίνιστος αριθμός ανταρτών επιχείρησε έφοδο σε βάση του στρατού στην πόλη Μαλεϊμπέι στην επαρχία Μπουκιντνόν, 855 χλμ. νότια της πρωτεύουσας.

Ο Αναϋρόν είπε ότι οι στρατιώτες σκότωσαν 11 αντάρτες, ενώ 4 άνδρες των ενόπλων δυνάμεων και δύο άμαχοι επίσης βρήκαν το θάνατο.

«Οι αντάρτες επιχείρησαν να καταλάβουν το φυλάκιο αλλά αποκρούστηκαν», δήλωσε.

Η επίθεση σημειώθηκε δύο ημέρες μετά τη συμπλήρωση της 40ής επετείου από την ίδρυση του Νέου Λαϊκού Στρατού, ένοπλης πτέρυγας του μαοϊκού Κομμουνιστικού Κόμματος των Φιλιππίνων.

Ο Αναϋρόν είπε πως η επίθεση ίσως αποτέλεσε αντίποινα για το γεγονός ότι οι ένοπλες δυνάμεις κατέλαβαν δυο βάσεις των ανταρτών την περασμένη εβδομάδα.

Οι μαοϊκοί κομμουνιστές αντάρτες μάχονται εναντίον της κυβέρνησης στις Φιλιππίνες από την δεκαετία του 1960, σε μια από τις πιο πολυετείς τέτοιες εξεγέρσεις στην Ασία.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή