Συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ για τη δημόσια ασφάλεια

Τετάρτη, 01 Απριλίου 2009 12:04
UPD:12:25
A- A A+

Θέματα δημόσιας ασφάλειας θα συζητηθούν στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ που συνέρχεται, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, στις 12.00. Στη συνεδρίαση θα συμμετάσχουν ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα δημόσιας τάξης Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Το «μπαράζ» εμπρηστικών επιθέσεων των τελευταίων ημερών, κατά πολιτικών γραφείων βουλευτών, τραπεζών, καταστημάτων και Ι.Χ. αυτοκινήτων, έχει θορυβήσει την κυβέρνηση, με τον αρμόδιο υπουργό να παραδέχεται ότι «από αυτό το φαινόμενο έχει δημιουργηθεί μια αίσθηση που δεν είναι καθόλου ευχάριστη».

Τις εμπρηστικές επιθέσεις των τελευταίων εικοσιτετραώρων καταδίκασε χθες, από το βήμα της Βουλής, ο Πρόεδρος του κοινοβουλίου, Δημήτρης Σιούφας, διαβεβαιώνοντας ότι οι εμπνευστές και οι δράστες αυτών των εγκλημάτων δεν πρόκειται να επιτύχουν τους στόχους τους.

«Το κοινό έγκλημα δεν μπορεί να αποκτήσει ούτε πολιτική νομιμοποίηση ούτε πολιτική ανοχή. Εκφράζοντας το σύνολο των βουλευτών, το σύνολο των πολιτικών κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων, καταδικάζω με αποτροπιασμό και οργή το έγκλημα και διαβιβάζω τη συμπαράσταση του σώματος προς όλους όσοι υπέστησαν ζημιές», ανέφερε ο κ. Σιούφας.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι οι εμπρηστικές επιθέσεις σε βάρος της περιουσίας ανυποψίαστων πολιτών αποτελούν έγκλημα σε βάρος της κοινωνίας, της οικονομίας και της χώρας και κατέληξε λέγοντας: «Ο σκοταδισμός και η βία δεν θα περάσουν».

Την ίδια στιγμή, η αξιωματική αντιπολίτευση θέτει με ένταση το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών και του κλίματος γενικευμένης ανασφάλειας που τείνει να επικρατήσει στην κοινωνία, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «αρκείται σε διαπιστώσεις».

Η κυβέρνηση, διά του εκπροσώπου της, καταδίκασε την έκνομη αυτή δράση και υποστήριξε πως η ΕΛ.ΑΣ. βελτιώνει συνεχώς τις τακτικές που εφαρμόζει για την αντιμετώπιση όλων των παραβατικών συμπεριφορών.

Ο αρμόδιος για τη Δημόσια Τάξη, αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ομιλώντας χθες στον ραδιοσταθμό «Alpha 98,9», διαπίστωσε ότι «το φαινόμενο με τους εμπρησμούς με γκαζάκια έχει εξαπλωθεί σε αρκετές πόλεις της Ελλάδος», υποστήριξε πως η Αστυνομία «προσπαθεί αναδιατάσσοντας τις δυνάμεις που υπάρχουν, προσπαθώντας με χίλιους δύο άλλους τρόπους αστυνομικής τακτικής να μπορέσει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα» και σημείωσε πως «καμία Αστυνομία του κόσμου δεν μπορεί να έχει σε όλο το Λεκανοπέδιο και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας που έχουν πρόβλημα, τόσους πολλούς αστυνομικούς».

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Μαρκογιαννάκη, σημείωσε ότι «η κοινωνία περιμένει κάτι περισσότερο» και τόνισε: «Η κοινωνία επέλεξε κάποιους για να κάνουν κάποια δουλειά. Εφόσον δεν μπορούν να την κάνουν, ας πάνε σπίτι τους».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή