Στη Σαουδική Αραβία ο πρόεδρος του Σουδάν

Τετάρτη, 01 Απριλίου 2009 12:17
A- A A+

Στη Σαουδική Αραβία μετέβη αεροπορικώς για προσκύνημα ο πρόεδρος του Σουδάν, Ομάρ Χασάν αλ-Μπεσίρ, μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, τελευταίο σταθμό της περιοδείας που πραγματοποίησε στο εξωτερικό αψηφώντας το διεθνές ένταλμα σύλληψης που έχει εκδοθεί εις βάρος του.

Αυτή ήταν η πέμπτη επίσκεψή του στο εξωτερικό από τότε που το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον του, στις 4 Μαρτίου, κατηγορώντας τον για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στην περιοχή του Σουδάν, Νταρφούρ.

Η τηλεόραση του Σουδάν και το κρατικό ραδιόφωνο μετέδωσαν ότι ο Μπεσίρ, μετά την αραβική διάσκεψη στο Κατάρ, μετέβη στη Σαουδική Αραβία, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσουν πότε έφθασε.

Ο Μπεσίρ κινδυνεύει να συλληφθεί εξερχόμενος του Σουδάν και μέχρι στιγμής έχει επισκεφθεί χώρες που δεν είναι μέλη του ΔΠΔ.

Η επίσκεψή του στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα, την Κυριακή, ήταν η μεγαλύτερη σε διάρκεια και η πιο παρακινδυνευμένη από όσες πραγματοποίησε στο εξωτερικό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή