Αντίθετος ο Ερντογάν στην υποψηφιότητα Ράσμουσεν για το ΝΑΤΟ

Παρασκευή, 03 Απριλίου 2009 12:58
A- A A+

«Προσωπικά αντίθετος» στην υποψηφιότητα του Δανού ομολόγου του Αντερς Φογκ Ράσμουσεν ως επικεφαλής του ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα στο Λονδίνο, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μετέδωσαν τα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Δανίας Politiken, ο κ. Ράσμουσεν επισημοποίησε χθες το βράδυ την υποψηφιότητα του για τη θέση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ. «Κατά τη διάρκεια έκτακτης συνάντησης των πρεσβευτών του ΝΑΤΟ, ο πρωθυπουργός Αντερς Φογκ Ρασμούσεν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τη θέση του γ.γ. της Ατλαντικής Συμμαχίας» ανέφεραν διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες. «Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει αποφασιστεί, αλλά ότι ο Ρασμούσεν είναι χωρίς αμφιβολία στο παιχνίδι», διευκρινίζει η Politiken.

Την υποψηφιότητα του Dανού πρωθυπουργού στηρίζουν οι μεγαλύτερες δυνάμεις του ΝΑΤΟ, όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία, ωστόσο η Αγκυρα έχει επαναλάβει πως θα αντιταχθεί στην υποψηφιότητα αυτή.

Η υποψηφιότητα Ράσμουσεν αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Στρασβούργο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή