Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει την πρόταση για σύσταση Προανακριτικής

Παρασκευή, 03 Απριλίου 2009 14:03
UPD:15:03
A- A A+

Υπέρ της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Αιγαίου και βουλευτή της ΝΔ Αριστοτέλη Παυλίδη, τάχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε δηλώσεις του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει την σχετική πρόταση του ΠΑΣΟΚ, η οποία θα συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

«Η πάγια άποψη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι πρέπει όλες οι υποθέσεις να διερευνώνται ώστε να προκύπτει πλήρης διαφάνεια για την ύπαρξη ή μη ,τυχόν ποινικών ευθυνών. Με αυτή την υπεύθυνη στάση θα προσέλθουμε και στη κοινοβουλευτική διαδικασία της Δευτέρας», τόνισε ο κ. Κουβέλης.

Παράλληλα, άσκησε έντονη κριτική, για την απαράδεκτη, όπως είπε, καθυστέρηση που σημειώθηκε σε ό,τι αφορά την διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή, από τους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς.

«Όταν το Σύνταγμα επιτάσσει την διαβίβαση του φακέλου αμελητί και χωρίς καθύστερηση στη Βουλή είτε για προκαταρκτική εξέταση είτε για προανάκριση ή ανάκριση ή διοικητική έρευνα σε περίπτωση που αφορά τυχόν ευθύνες υπουργού ή υφυπουργού, θεωρούμε ότι αυτή η καθυστέρηση εγείρει τεράστιο πολιτικό ζήτημα», παρατήρησε ο κ. Κουβέλης και επανέλαβε την άποψη του κόμματος του να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Όπως είπε, είναι απαράδεκτο και προσβάλλει την αρχή της ισονομίας, το εξαιρετικά μικρό χρονικό διάστημα για την παραγραφή του αδικήματος που αφορά πολιτικά πρόσωπα, όταν για τους απλούς πολίτες είναι πολύ μεγαλύτερο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή