ΝΑΤΟ: Ασυμφωνία για το νέο γ.γ.

Σάββατο, 04 Απριλίου 2009 09:51
UPD:19:31
REUTERS/MICHAEL DALDER

A- A A+

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για το νέο γενικό γραμματέα της Συμμαχίας, κυρίως λόγω των τουρκικών αντιρρήσεων για την υποψηφιότητα του Δανού πρωθυπουργού ¶ντερς Φογκ Ράσμουσεν, ο οποίος είναι και ο επικρατέστερος για να αναντικαταστήσει τον Ολλανδό Γιαπ Ντε Χουπ Σέφερ.

"Δεν υπάρχει ακόμη ομοφωνία", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Τζέιμς Απατουράι, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους κατά την πρώτη ημέρα της διήμερης συνόδου κορυφής, η οποία φιλοξενείται από τη Γερμανία και τη Γαλλία στο Μπάντεν-Μπάντεν και στο Στρασβούργο. "Η συζήτηση θα συνεχιστεί αύριο".

Ο Ράσμουσεν είχε υποστηριχθεί σπό τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές δυνάμεις και τις Ηνωμένες Πολιτείες στην προσπάθειά του να διαδεχθεί τον Ολλανδό Γιαπ ντε Χουπ Σέφερ, που αποχωρεί από το αξίωμα του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ στις 31 Ιουλίου.

Ωστόσο, «προσωπικά αντίθετος» με την υποψηφιότητα Ράσμουσεν δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/04/03/1649152.htm .

Μεταξύ των λοιπών υποψηφίων είναι ο Νορβηγός υπουργός Εξωτερικών Τζόνας Γκαρ Στόερε και ο Βρετανός πρώην υπουργός ¶μυνας Ντες Μπράουνι. Ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι απέρριψε την Παρασκευή το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή