Επισκόπηση Τύπου

Κυριακή, 05 Απριλίου 2009 10:13
UPD:11:50
A- A A+

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Κυριακάτικη έκδοση): "1 δισ. ευρώ στους μικρομεσαίους. Η κυβέρνηση ξεκινά δεύτερο ΤΕΜΠΜΕ για την αγορά".

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "οι οικονομικές εξελίξεις θα είναι γρηγορότερες των πολιτικών, ήδη η Τράπεζα της Ελλάδος κρούει τον κώδωνα κινδύνου για τριετές πάγωμα μισθών και συντάξεων ώστε να βγούμε από την κρίση, ενώ ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας σε κάθε περίπτωση δεν αποκλείει «νέα μέτρα».

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ της Κυριακής: "Το νέο μισθολόγιο. Οι αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα από 1ης Μαΐου".

Η εφημερίδα γράφει ότι "μέσα στο κλίμα ανησυχίας που έχουν δημιουργήσει στους εργαζόμενους οι συνέπειες της κρίσης σε όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, θα καταβληθεί από την 1η Μαΐου στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα η αύξηση ύψους 5,5% που προβλέπει η διεθνής Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας".

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Παράλυτο κράτος. Καταρρέει η Οικονομία, σαρώνει το έγκλημα. Μέτρα αλαλούμ, σκάνδαλα σε παροξυσμό και στο πηλίκον... μείον".

Η εφημερίδα τονίζει ότι ""στην προεκλογική ρουλέτα παίζει η κυβέρνηση που εν μέσω οικονομικής κρίσης και δημοσιονομικής εκτροπής προχωρεί σε επιλεκτικές και «πελατειακές» παροχές και στη νομιμοποίηση «μαύρων» εισοδημάτων με μοναδικό γνώμονα το κομματικό όφελος".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Η Ντόρα έφαγε τον Σουφλιά ή ο Σουφλιάς την Ντόρα; Ενώ ετοιμάζεται... πικ-νικ στα... παράλια της Ραφήνας!"

Κατά την εφημερίδα "«Ηθελα να ήξερα», δήλωσε πολιτικός με πείρα στον Τόπο, «πώς στάθηκε τόσο φαγώσιμη η κα Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία δεν κατάλαβε ότι το τραπέζι που στήθηκε για τα σχέδιά τους στο πολυτελές ρεστοράν του «Βυζαντινού» στο Χίλτον, ήτανπρογραμματισμένο από τον... κουρασμένο αρχιμάγειρα Πρωθυπουργό".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: "Ενώπιος ενωπίω. Εκλογικό δίλημμα: Καραμανλής ή Παπανδρέου".

Η εφημερίδα γράφει ότι "χρώμα εθνικών εκλογών παίρνουν οι ευρωεκλογές, με σημάδια αρχόμενης πόλωσης και τη διαφορά να σταθεροποιείται γύρω στις τέσσερις μονάδες υπέρ του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Κώστας Καραμανλής εμφανίζεται όχι απλώς ως το ισχυρό χαρτί της Ν.Δ. αλλά και ο κυριότερος λόγος που την προτιμούν οι εκλογείς της".

Η ΑΥΓΗ Κυριακάτικη: "Τζόγος με σκάνδαλα. Ενω η χώρα βυθίζεται στην οικονομική ύφεση, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ επιλέγουν να κάνουν (ευρω)εκλογές με ατζέντα τα σκάνδαλά τους".

Κατά την εφημερίδα "σε δίμηνη προεκλογική αντιπαράθεση, με επίκεντρο τα σκάνδαλα, που πιθανόν να οδηγήσει ακόμη και σε διπλές κάλπες τον Ιούνιο, προχωρά η πολιτική ζωή του τόπου. Την ίδια ώρα η οικονομία βυθίζεται στην ύφεση και η κυβέρνηση παραδέχεται εμμέσως τη χρεοκοπία της οικονομικής πολιτικής της προαναγγέλλοντας... νέα μέτρα αμέσως μετά τις ευρωεκλογές".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Μισθοί: ποιοι κερδίζουν, ποιοι χάνουν. Αποδοχές δύο ταχυτήτων για τους δημόσιους υπαλλήλους".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "νέο μισθολόγιο με σταθερά μειωμένες τις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων ώστε να συγκρατηθεί το έλλειμμα κάτω του 3% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την Αθήνα, σε έκθεση της για την ελληνική οικονομία".

Η ΕΠΟΧΗ: "G 20: Ανταγωνισμοί αναζητούν ισορροπίες".

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "και ω του θαύματος, η κρίση ξορκίστηκε. Με 1,1 τρισ. δολάρια, «έλεγχο» των φορολογικών παραδείσων και λιγότερα μπόνους στα... golden boys οι G20 εκτιμούν ότι θα επαναφέρουν την αγορά στην προ της κρίσης κατάσταση".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Πορεία σε άγονη γραμμή. Οι εσφαλμένες επιλογές, η υπόθεση Παυλίδη και τα σενάρια για πρόωρες εκλογές".

Η εφημερίδα σχολιάζει ότι "έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των εσφαλμένων επιλογών σε πρόσωπα και πολιτικές, που έχουν πλήξει καίρια την εικόνα της κυβέρνησης, αποτελεί η υπόθεση Παυλίδη, η οποία θέτει τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ενώπιον κρίσιμων διλημμάτων και επαναφέρει παράλληλα στο προσκήνιο τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Τα ρέστα τους στις ευρωεκλογές. Ορόσημο τα αποτελέσματα για τις εξελίξεις στη Ν.Δ.".

Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι "να κρύψει τόσο το νεοφιλελεύθερο χαρακτήρα της πολιτικής, όσο και το σχέδιο για νέα σκληρά μέτρα, προσπαθεί η κυβέρνηση, με στόχο να περιορίσει τις απώλειες στις κάλπες για την Ευρωβουλή. Το πακέτο με τα νέα μέτρα θα ανακοινωθεί μετά τον Ιούνιο, όπως έχει ανακοινώσει ο υπουργός Οικονομικών. Την ίδια ώρα, στη Νέα Δημοκρατία, τα κορυφαία στελέχη ετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών".

Η ΧΩΡΑ της Κυριακής: "8 μυστικά για λίγους φόρους. Οδηγός για το «ναρκοπέδιο» της φορολογικής δήλωσης".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ένα... βουνό από δικαιολογητικά, παραστατικά και έντυπα θα πρέπει, με το... στυλό στο χέρι, να υπερπηδήσουν 5,5 εκατ. φορολογούμενοι, που θα υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση".

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "Σκοπιανός και ο Ομπάμα. Αποκάλεσε ...Μακεδονία τα Σκόπια".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο Αμερικανός Πρόεδρος λίγο πριν την επίσκεψή του στην Τουρκία, φρόντισε να επιφυλάξει ακόμη μεγαλύτερες εκπλήξεις στον κατά τ΄άλλα «φίλο» Κώστα Καραμανλή... Αποκάλεσε «Μακεδονία» τα Σκόπια και αναμόχλευσε για μια ακόμη φορά ζήτημα ύπαρξης μειονοτήτων στην Ελλάδα".

Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ναυαγοί στην άγονη γραμμή. Μπουρλότο στη Ν.Δ. η υπόθεση Παυλιδη. Μποφόρ για τις μίζες και τα δρομολόγια στο Αιγαίο. Παραίτηση-σωσίβιο ζητά το Μαξίμου".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με πλήρη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού απειλεί το νέο σκάνδαλο όπου πρωταγωνιστούν ο πρώην υπουργός Αιγαίου και πρόσωπα μόνο απότ η Ν.Δ. Οι διαδικασίες για την έρευνα ξεκινούν αύριο στη Βουλή. εξέλιξη-κλειδί η παραίτηση του Αρ. Παυλίδη από την έδρα του".

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Μαχητικά και αισιόδοξα στη μάχη των ευρωεκλογών. Μεγάλη εξόρμηση του ΚΚΕ στο λαό".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "από σήμερα ξεκινά η μεγάλη πολιτική εξόρμηση, με εκατοντάδες συγκεντρώσεις και περιοδείες σε όλη τη χώρα έως τη μέρα των ευρωεκλογών".

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: "Ασφυκτικές πιέσεις στον Παυλίδη να παραιτηθεί, ενώ διακινούνται «ανεπιθύμητα» σενάρια προσφυγής στις κάλπες...".

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "ασφυκτικές πιέσεις ασκούνται στον πρώην υπουργό Αιγαίου Αριστοτέλη Παυλίδη να παραιτηθεί, για να μην αντιμετωπίσει η κυβέρνηση πρόβλημα αυτοδυναμίας και ενδεχόμενο «εξαναγκασμένης» προσφυγής στις κάλπες".

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Στην κόψη του ξυραφιού. Εκλογικό συναγερμό προκαλεί η υπόθεση Παυλίδη".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ραγδαίες αλλά και απρόβλεπτες εξελίξεις, που μπορεί να οδηγήσουν μέχρι και σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες προκαλεί η υπόθεση Παυλίδη".

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Οι επτά ημέρες που αλλάζουν τον κόσμο. Οι διαπραγματεύσεις, οι αποφάσεις και το παρασκήνιο".

Κατά την εφημερίδα "ολόκληρο το παρασκήνιο που οδήγησε στην εβδομάδα που άλλαξε τον κόσμο, από την επίσκεψη του προέδρου Ομπάμα στο Λονδίνο την περασμένη Τετάρτη ως τη μετάβασή του αύριο και μεθαύριο στην Τουρκία και την ενδιάμεση συνάντησή του χθες στο Στρασβούργο με τον κ. Κ. Καραμανλή (ο οποίος όμως δεν κατάφερε να δει την κυρία Μέρκελ), αποκαλύπτει σήμερα «Το Βήμα»".

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Παπούλιας: η κρίση θα περάσει αλλά... να μη βρεθούμε ρημαγμένοι".

Κατά την εφημερίδα "σε βαρυσήμαντες τοποθετήσεις για σημαντικά ζητήματα της πολιτικής ζωής προέβη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη, ημέρα της πανελλαδικής απεργίας, με το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Κομπίνα 180 εκατ. ευρώ για κρατικές λιμουζίνες. Μεγάλο σκάνδαλο που κρύβει μίζες το leasing 10.000 αυτοκινήτων".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "με το πρόσχημα της εξοικονόμησης δαπανών (!) ο υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος αποφάσισε να αντικαταστήσει όλα τα κρατικά αυτοκίνητα -μεταξύ αυτών και τις υπουργικές limo- με τη μέθοδο του leasing".

REAL NEWS: "Ολα αριστο-τέλεια στην κυβέρνηση... ο Παυλίδης τους έλειπε!".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "την Πέμπτη το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα και τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο στο γραφείο του στη Βουλή. Η τελική απόφαση για την υπόθεση Παυλίδη που «σερνόταν» πολιτικά από τον περασμένο Αύγουστο ήταν: Ψήφος κατά συνείδηση στη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ της Κυριακής: "Δείχνει κάλπη η υπόθεση Παυλίδη. Στην κόψη του ξυραφιού οι εξελίξεις".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Επεξεργασία εφεδρικών μέτρων 5 δισ. για Ιούνιο. Στόχος η διόρθωση δημοσιονομικών αποκλίσεων σε περίπτωση χαμηλότερης ανάπτυξης".

Η εφημερίδα γράφει ότι "νέα δέσμη μέτρων άμεσης απόδοσης, τα οποία μπορούν να αποφέρουν στα δημόσια ταμεία έσοδα άνω των 4,5 - 5 δισ. ευρώ, που θα οδεύσουν εξ ολοκλήρου στη μείωση του ελλείμματος, επεξεργάζεται το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών".

ΚΕΡΔΟΣ: "Πώς θα μειώσετε το εργατικό κόστος της επιχείρησής σας για να αντιμετωπίσετε την κρίση χωρίς απολύσεις".

Η εφημερίδα παρουσιάζει σήμερα "έναν οδηγό με τις δυνατότητες που δίνει η νομοθεσία μας για τη συρρίκνωση του κόστους εργασίας. Πρόκειται ουσιαστικά για την εξεύρεση φθηνότερου προσωπικού μέσω του ΟΑΕΔ, τη μερική απασχόληση, τη διαθεσιμότητα αλλά και την εκ περιτροπής εργασία".

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή