«Πυρά» του γερμανικού Τύπου για το «τουρκικό παζάρι»

Die Welt: «Καλωσορίσατε στο παζάρι»
Δευτέρα, 06 Απριλίου 2009 13:36
UPD:13:39

Ο γερμανικός Τύπος κατηγορεί σήμερα την ¶γκυρα ότι ασκεί «πολιτική παζαριού», για τον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύτηκε την άρση των αντιρρήσεών της για το διορισμό του Δανού πρωθυπουργού ¶ντερς Φογκ Ράσμουσεν (στη φωτογραφία) στη θέση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ.

A- A A+

Ο γερμανικός Τύπος κατηγορεί σήμερα την ¶γκυρα ότι ασκεί «πολιτική παζαριού», για τον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύτηκε την άρση των αντιρρήσεών της για το διορισμό του Δανού πρωθυπουργού ¶ντερς Φογκ Ράσμουσεν στη θέση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ.

«Καλωσορίσατε στο παζάρι», είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος του κεντρικού άρθρου της εφημερίδας Die Welt, η οποία εκτιμά ότι η Τουρκία χρησιμοποίησε «έναν μικρό εκβιασμό» έναντι των νατοϊκών συμμάχων της, πριν αποδεχθεί την υποψηφιότητα Ράσμουσεν http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/04/05/1649584.htm .

«Οι άκαμπτες μέθοδοι της τουρκικής κυβέρνησης έδωσαν μία πρόγευση στα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία είναι ήδη επιφυλακτικά έναντι της Τουρκίας, του τι θα επακολουθήσει εάν η Τουρκία γίνει μέλος της Ε.Ε.», σημειώνει η Die Welt και εκτιμά πως η Τουρκία σε περίπτωση που ενταχθεί στην Ενωση, θα περνάει τον καιρό της «παζαρεύοντας χωρίς τέλος, απαιτώντας και εκβιάζοντας».

Για την εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, ο Tούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ασκώντας πίεση στο ΝΑΤΟ, «πραγματοποίησε μία επίδειξη δύναμης παρόμοια με αυτές του παρελθόντος». «Δεν θα το ξεχάσουμε, ειδικά εμείς στην Ευρώπη. Δεν θα βρει έτσι το δρόμο προς την Ευρώπη ο Ερντογάν», προειδοποιεί η εφημερίδα.

Σημειώνεται ότι χθες η Γερμανίδα καγκελάριος ¶γκελα Μέρκελ επανέλαβε τις επιφυλάξεις της για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., υπογραμμίζοντας ότι τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμη και ότι μία εναλλακτική επιλογή θα μπορούσε να είναι και η προνομιακή συνεργασία των «27» με την Αγκυρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή