Στην Κωνσταντινούπολη για τη «Συμμαχία των Πολιτισμών» η ΥΠΕΞ

Δευτέρα, 06 Απριλίου 2009 21:20
UPD:07/04/2009 01:27
A- A A+

«H Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία έχει αποδείξει τον σεβασμό της προς τη διαφορετικότητα και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιΆ αυτά τα οποία συζητούνται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της συμμαχίας των πολιτισμών», τόνισε η υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη, στην Κωνσταντινούπολη, όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στο 2ο φόρουμ της «Συμμαχίας των Πολιτισμών» του ΟΗΕ.

Η κ. Μπακογιάννη τόνισε πως είχε στο περιθώριο της εκδήλωσης άτυπες συναντήσεις με συναδέλφους της άλλων χωρών, μεταξύ των οποίων ήταν ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Καρλ Μπιλτ και ο Τούρκος ομόλογός της Αλί Μπαμπατζάν και ανέφερε ότι: «Έθεσα το θέμα της Χάλκης, την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων και τη σημασία που θα έχει στην πορεία αυτή, η επίλυση του Κυπριακού. Η Ελλάδα επαναλαμβάνει ότι στηρίζει τις πρωτοβουλίες του προέδρου Χριστόφια».

Σε ερώτηση για την αυριανή συνάντηση του Αμερικανού προέδρου κ. Μπαράκ Ομπάμα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, η υπουργός είπε πως τον συναντά ως τον αρχηγό της Ορθοδόξου Εκκλησίας και ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα έχει την ευκαιρία να αναφερθεί στα προβλήματα του Πατριαρχείου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή