Έκλεψε μικρό αεροπλάνο και το προσγείωσε σε αυτοκινητόδρομο

Τρίτη, 07 Απριλίου 2009 09:40
UPD:10:04
A- A A+

Την κινητοποίηση της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ προκάλεσε πιλότος, ο οποίος αφού έκλεψε μικρό αεροσκάφος στον Καναδά, κατευθύνθηκε νότια και μετά από καταδίωξη το προσγείωσε σε αυτοκινητόδρομο στις ΗΠΑ.

Ο αντισμήναρχος Γκάρι Ρος της Βορειοαμερικανικής Διοίκησης Αεροπορικής ¶μυνας δήλωσε ότι δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι το μικρό αεροπλάνο αποτελούσε απειλή για τους πολίτες. Ωστόσο, για προληπτικούς λόγους, εκκενώθηκε η πολιτειακή Βουλή στο Μάντισον του Ουισκόνσιν την ώρα που το αεροπλάνο βρισκόταν στην περιοχή.

Το επεισόδιο ξεκίνησε από το Κολέγιο Κονφεντερέισον, στο Θάντερ Μπέι του Οντάριο την Δευτέρα και έληξε στο Πίντμοντ του Μισούρι, όπου ο πιλότος, αφού προσγείωσε το μικρό Τσέσνα 172, το έβαλε στα πόδια.

"Προφανώς κάποιος πήδηξε στο φράχτη και απλώς πήρε ένα αεροσκάφο που ήταν σταθμευμένο στο χώρο. Τα κλειδιά είναι πάνω στα αεροπλάνα επειδή τα χρησιμοποιούν οι σπουδαστές", δήλωσε η αντιπρόεδρος του Κολεγίου, Τζούλι Μοντρέλ.

Τα αμερικανικά F-16 εντόπισαν το Τσέσνα γύρω στις 15:30 τοπική ώρα (22:30 της Δευτέρας ώρα Ελλάδας) και το κυνήγησαν για επτά ώρες πάνω από το Ουισκόνσιν, τη Μινεσότα, το Ιλινό και το Μισούρι. Ο πιλότος αντιλήφθηκε τα μαχητικά, αλλά δεν ανταποκρίθηκε στις εντολές τους.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό αντισμήναρχο, το Τσέσνα ήταν γεμάτο με καύσιμα όταν απογειώθηκε από τον Καναδά και είχε τη δυνατότητα να πετά για επτά ώρες χωρίς ανεφοδιασμό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή