Ισπανία: Μερικός ανασχηματισμός στην κυβέρνηση

Αλλαγή ηγεσία στο υπουργείο Οικονομίας
Τρίτη, 07 Απριλίου 2009 15:43
UPD:15:44

Όπως, ανακοίνωσε ο Θαπατέρο το τιμόνι του υπουργείου Οικονομικών παίρνει από τον βετεράνο Πέδρο Σόλμπες η Ελενα Σαλγάδο, υπουργός Δημοσίων Υπηρεσιών.

A- A A+

Σε μερικό ανασχηματισμό με αλλαγή πολιτικής ηγεσίας στο υπουργείο Οικονομικών της Ισπανίας προχώρησε ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί καλύτερα η οικονομική κρίση και η αυξανόμενη ανεργία.

Όπως, ανακοίνωσε ο Θαπατέρο το τιμόνι του ισπανικού υπουργείου παίρνει από τον βετεράνο Πέδρο Σόλμπες η Ελενα Σαλγάδο, υπουργός Δημοσίων Υπηρεσιών.

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κρίση και επίσης να προετοιμάσουμε τις βάσεις για το μέλλον», τόνισε ο Θαπατέρο σε συνέντευξη Τύπου όπου ανακοίνωσε επίσης την αντικατάσταση της υπουργού Υποδομών Μαγκνταλένα Αλβάρεθ με τον πεπειραμένο αξιωματούχο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Χοσέ Μπλάνκο.

Ο ηλικίας 66 ετών Σόλμπες, πρώην ευρωπαίος επίτροπος για οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις, είχε εκφράσει την επιθυμία να αποχωρήσει και είχε δημόσια αντιπαρατεθεί με τον πρωθυπουργό όταν ο Θαπατέρο δήλωσε ότι μπορεί να αυξήσει περαιτέρω τις δημόσιες δαπάνες για να ανακάμψει η οικονομία.

Στις θέσεις τους παραμένουν η πρώτη αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μαρία Τερέσα Φερνάντεθ ντε λα Βέγκα, ο υπουργός Εξωτερικών Μιγκέλ Ανχελ Μορατίνος, ο υπουργός Εσωτερικών Αλφρέδο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα και η υπουργός ¶μυνας Κάρμε Σασόν.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, Γερμανικόι Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή