Βοήθεια για τα μνημεία θα δεχόταν από τις ΗΠΑ ο Μπερλουσκόνι

Τρίτη, 07 Απριλίου 2009 19:44
A- A A+

Έτοιμος να δεχθεί βοήθεια από τις ΗΠΑ για την αποκατάσταση μνημείων που υπέστησαν ζημιές δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, υποβάλλοντας μάλιστα σχετική πρόταση στον Αμερικανό πρόεδρο.

«Αν οι ΗΠΑ θέλουν να δώσουν ένα χειροπιαστό σημάδι για το πόσο κοντά είναι με την Ιταλία» θα μπορούσαν «να αναλάβουν την ευθύνη της ανοικοδόμησης της πολιτιστικής κληρονομιάς και των εκκλησιών» δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Ο Μπερλουσκόνι, που επισκεπτόταν ένα στρατόπεδο σεισμοπλήκτων στο Σαν Ντεμέτριο, κοντά στην πόλη Λ' ¶κουιλα, διευκρίνισε ότι έκανε την πρόταση αυτή στον Μπαράκ Ομπαμα με τον οποίο είχε λίγο νωρίτερα τηλεφωνική επικοινωνία. Πρόσθεσε πως ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο για εξαιρετική ιδέα, την οποία θα συζητήσουν όταν συναντηθούν στην Ουάσινγκτον.

Η Ακουιλα, μεσαιωνική πόλη πλούσια σε μνημεία σε στιλ Μπαρόκ, που ιδρύθηκε τον 8ο αιώνα και απέχει περίπου 100 χλμ (βόρεια) από την Ρώμη, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σύνολα πολεοδομίας του Μεσαίωνα στην Ιταλία και πολλά από τα ιστορικά μνημεία της έχουν υποστεί ζημιές από τον σεισμό, κυρίως οι εκκλησίες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή