Α. Παπαρήγα: Επιχειρούν να θέσουν την κοινωνία σε καθεστώς επιτήρησης

Τετάρτη, 08 Απριλίου 2009 13:52
UPD:15:06

«Δεν παζαρεύουμε τις ελευθερίες του λαού», τόνισε η γ.γ. του ΚΚΕ και κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει πίσω όλα τα μέτρα που «στραγγαλίζουν τα ατομικά και συλλογικά δικαιώματα του λαού».

A- A A+

Τα μέτρα της κυβέρνησης για την πάταξη της εγκληματικότητας αποτελούν επίθεση στις ελευθερίες και απόπειρα να τεθεί όλη η κοινωνία σε καθεστως επιτήρησης, υποστήριξε από το βήμα της Βουλής η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

«Δεν παζαρεύουμε τις ελευθερίες του λαού», τόνισε και κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει πίσω όλα τα μέτρα που «στραγγαλίζουν τα ατομικά και συλλογικά δικαιώματα του λαού». Η κ. Παπαρήγα μίλησε για μέτρα που οδηγούν στην στρατιωτικοποίηση της εσωτερικής ασφάλειας, στην κατάργηση της διάκρισης «εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια», στην ταύτιση της ασφάλειας με διάφορες μορφές πάλης που χρησιμοποιεί το λαϊκό κίνημα ή που χρησιμοποιεί η κάθε κυβέρνηση για να χτυπήσει το λαϊκό κίνημα.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Α. Παπαρήγα: Τα μέτρα της κυβέρνησης οδηγούν στη στρατιωτικοποίηση της εσωτερικής ασφάλειας

Α. Παπαρήγα: Τα μέτρα της κυβέρνησης οδηγούν στη στρατιωτικοποίηση της εσωτερικής ασφάλειας

«Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», παρατήρησε η κ. Παπαρήγα, δηλώνοντας ότι το Κομμουνιστικό Κομμα υποστηρίζει όλες τις μορφές πάλης που πρέπει να χρησιμοποιεί το λαϊκό κίνημα, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, για να υπερασπίσει τα διαιώματά του απέναντι στην κρατική βία.

Εξάλλου, η γ.γ. του ΚΚΕ μίλησε για «σύγχρονους ρουφιάνους» και για δημιουργία μηχανισμών συμμετοχής του λαού ως πληροφοριοδότη. «Αυτά τα Συμβούλια παραβατικότητας και της συμμετοχής των πολιτών, που βεβαίως δεν έγιναν επί ΝΔ αλλά υπάρχαν επί ΠΑΣΟΚ, είναι οι σύγχρονοι ρουφιάνοι», σημείωσε χαρακτηριστικά .

Η κ. Παπαρήγα σχολίασ και την αντιπαράθεση των δύο μεγάλων κομμάτων για το θέμα της εγκληματικότητας και τη βίας: «Εδώ έχει στηθεί ένα σκηνικό τον τελευταίο καιρό: Το σκηνικό των κουκουλοφόρων από την πλευρά της κυβέρνησης και το σκηνικό της ανικανότητας της Αστυνομίας και της κυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ». Αντιπαρέβαλε δε τη θέση του ΚΚΕ για τους κουκουλοφόρους, «για τον ρόλο τους και τη βοήθεια που έδωσαν για να δικαιολογηθούν μια σειρά μέτρα καταστολής», επισημαίοντας πως υπάρχουν και οι κουκουλοφόροι των Ειδικών Σωμάτων Ασφαλείας.

Η Αλέκα Παπαρήγα επιτέθηκε προσωπικά στον Παπανδρέου λέγοντας πως τις τελευταίες ημέρες η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έκανε σημαντικά βήματα στο να υιοθετήσει - για πρώτη φορά - την άποψη που ξεκίνησε από τον Τζορτζ Μπους και είναι τάση και ιδεολογία της ΕΕ: την ποινικοποίηση της κομμουνιστικής ιδεολογίας. «¶λλο είναι η πολεμική στην κομμουνιστική ιδεολογία κι άλλο η ποινικοποίηση της κομμουνιστικής ιδεολογίας», παρατήρησε και ααπευθυνόμενη προς τον κ.Παπανδρέου ανέφερε: «Φαντάζομαι θα έχετε πολλούς υπουργούς δημόσιας τάξης να βάλετε για να παίξουν αυτό το ρόλο ... Πείτε το ότι ανέχεστε μόνο τα κόμματα που συμφωνούν με τον καπιταλισμό». «Οι δημοκρατικές ελευθερίες τις οποίες πρεσβεύουμε χρειάζονται για να αποφασίζει ο λαός ποιες κυβερνήσεις θέλει. Αν δεν θέλει το σοσιαλισμό, δεν θα έρθει ο σοσιαλισμός». «Να το ξεκαθαρίσουμε δεν ιδρώνει το αυτί μας. Αυτά λέγονται τώρα, γιατί γίνονται σοβαρές διεργασίες στην συνείδηση του λαού. Αυτός ο σάπιος και εμετικός αντικομμουνισμός που αποτυπώθηκε στο Ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου δεν χτυπά μόνο τους κομμουνιστές, αλλά τις δημοκρατικές ελευθερίες», τόνισε.

Τέλος, η κ. Παπαρήγα εξέφρασε την διαφωνία του κόμματός της με την δημιουργία νέων μηχανισμών και θεσμών ενίσχυσης της Αστυνομίας και ζήτησε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν: «Τη λειτουργία των "χαφιεδοκαμερών", που γίνεται για να αξιοποιηθεί το C4I που μας εφοδίασε το ΠΑΣΟΚ, την ποινικοποίηση της κουκούλας, την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, τις κατ’ οίκον έρευνες με εντάλματα - εξπρές από εισαγγελείς, τη λήψη δειγμάτων DND για όποιον συλλαμβάνεται, την αυτεπάγγελτη δίωξη για περιύβριση αρχής. Παράλληλα, η γ.γ. του ΚΚΕ αμφισβήτησε το μέτρο για την άρση της ανωνυμίας των καρτοκινητών, λέγοντας: «Αυτό είναι... Για αυτό απέδρασε ο Παλαιοκώστας...», ενώ χαρακτήρισε προσχήματα για την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου αυτά που γίνονται στο ΑΠΘ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή