Αλαβάνος: «Αψογος εκφραστής της Δεξιάς» ο κ. Καραμανλής

Τετάρτη, 08 Απριλίου 2009 14:00
UPD:17:40

Επικρίνοντας σφοδρά το περιεχόμενο της ομιλίας του πρωθυπουργού, ο κ. Αλαβάνος τον κατηγόρησε για δημαγωγική προσέγγιση των γεγονότων του Δεκεμβρίου, κάνοντας λόγο για «καλλιστεία καταγγελίας της βίας», όπως χαρακτηριστικά είπε.

A- A A+

«Αψογο εκφραστή της Δεξιάς για τον νόμο και την τάξη» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος κατά την ομιλία του στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τη δημόσια ασφάλεια.

Επικρίνοντας σφοδρά το περιεχόμενο της ομιλίας του πρωθυπουργού, ο κ. Αλαβάνος τον κατηγόρησε για δημαγωγική προσέγγιση των γεγονότων του Δεκεμβρίου, κάνοντας λόγο για «καλλιστεία καταγγελίας της βίας», όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Πίσω από την επίθεση που εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ είναι η επίθεση ενάντια στην πολιτική δράση των νέων ανθρώπων,στα κινήματα των συμβασιούχων και των κινητοποιήσεων των μαθητών,μετά το χαμό του Αλέξη», υποστήριξε ο κ. Αλαβάνος και πρόσθεσε:

«Δεν θέλουμε δημαγωγίες στη προσέγγιση του προβλήματος. Η βία πρέπει να αντιμετωπιστεί μέσα από τα θερμοκήπια και τις μήτρες που τη γεννάνε και μία από αυτές είναι η οικονομική κρίση και η στρατιά απελπισμένων απολυμένων ανθρώπων».

«Τι κάνετε για να μειώσετε τα άνθη του κακού; Το χρήμα πάει στις τράπεζες αντί να πάει εκεί που πρέπει, στους αγρότες,τους χαμηλόμισθους, τους απολυμένους στην απασχόληση, ώστε να αισθανθεί ασφάλεια η οικογένεια. Εσείς αντί να ασχοληθείτε πραγματικά ρίχνετε λάσπη στο θερμοκήπιο της κρίσης», δήλωσε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο επικεφαλή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση μπροστά στη πλήρη αποτυχία της το μόνο που κάνει είναι να ενισχύσει τα ποινικά μέτρα. Η κουκούλα φταίει; Το μέσο ή η διάπραξη του αδικήματος φταίει; Το μείγμα είναι επικίνδυνο, αλλά και γελοίο όταν έχουμε τις προτάσεις του ΛΑΟΣ τις οποίες υιοθετεί η ΝΔ», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Αλαβάνος και κάλεσε τη κυβέρνηση να αποσύρει τα μέτρα που εξήγγειλε γιατί, όπως είπε, δημιουργεί ένα οπλοστάσιο που μπορεί να καταστεί επικίνδυνο για τη χώρα.

Η αστυνομία, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αλαβάνος, χρειάζεται να είναι αποτελεσματική για την καθημερινή ασφάλεια του πολίτη και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει κάνει την αστυνομία έδρα μαζικής παρανομίας, αναγκάζοντας μεγάλο αριθμό αστυνομικών να κάνουν δεύτερη δουλειά λόγω μικρών αποδοχών.

«Δεν θέλουμε την αστυνομία ως κατασταλτικό μηχανισμό των κινητοποιήσεων. Ο λαός θέλει λύσεις, οι νέοι θέλουν πειθώ. Η αστυνομία χρειάζεται να είναι αποτελεσματική σήμερα που είναι ακραίο το έγκλημα, που είναι μεταλλαγμένο ... Θέλουμε αστυνομία δημοκρατική, εκπαιδευμένη, προσανατολισμένη στην αντιμετώπιση του εγκλήματος και όχι της κοινωνικής δράσης», σημείωσε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και επανέλαβε την πρόταση του κόμματος για σύσταση διακομματικής επιτροπής για το θέμα της αστυνομίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή