«Ο κ. Παπανδρέου παίζει με τους θεσμούς και τον τόπο»

Δευτερολογία του Πρωθυπουργού στη Βουλή
Τετάρτη, 08 Απριλίου 2009 14:58

O πρωθυπουργός δήλωσε ότι τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι «παράγωγα του διεθνούς περιβάλλοντος και κατάλοιπα της παθογένειας του παρελθόντος».

A- A A+

«Αοριστολογία και έλλειψη προτάσεων» καταλόγισε στο ΠΑΣΟΚ κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή ο Πρωθυπουργός, ενώ στράφηκε και προσωπικά κατά του πρόεδρου του Κινήματος Γιώργου Παπανδρέου, τονίζοντας πως «παίζει με τους θεσμούς και το μέλλον του τόπου».

Κατηγόρησε επίσης τον κ. Παπανδρέου ότι «αποπροσανατολίζει και διαστρεβλώνει την πραγματικότητα». «Προσπαθήσατε σήμερα να ισοπεδώσετε τα πάντα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Κ. Καραμανλής: Τη Δημοκρατία οφείλουμε να την υπερασπιζόμαστε συνειδητά και στην πράξη

Κ. Καραμανλής: Τη Δημοκρατία οφείλουμε να την υπερασπιζόμαστε συνειδητά και στην πράξη

Δήλωσε επίσης ότι τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι «παράγωγα του διεθνούς περιβάλλοντος και κατάλοιπα της παθογένειας του παρελθόντος».

Στη συνέχεια σημείωσε ότι προωθούνται πρόσθετα μέτρα για τις φυλακές, ενώ αναφέρθηκε και στην κουκούλα τονίζοντας ότι «είναι το μέσο της συγκάλυψης, το μέσο που επιτρέπει σε κάποιους να διαφεύγουν».

Πρόσθεσε ακόμη ότι κανένα κράτος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει από μόνο του το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και υπογράμμισε: «Επιδιώκουμε ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής, εντατικοποιούνται οι σχετικοί έλεγχοι, η Ελλάδα δεν μπορεί να ανέχεται τη δράση των δουλεμπόρων».

Απαντώντας στα όσα του καταλόγισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την παρουσία του στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Στρασβούργο, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι «η Ελλάδα στήριξε εξ αρχής την εκλογή του Ράσμουσεν στη θέση του γ.γ. του ΝΑΤΟ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή