Χρ. Μαρκογιαννάκης: Απαιτείται συναίνεση κατά της εγκληματικότητας

Βολές κατά της αντιπολίτευσης
Τετάρτη, 08 Απριλίου 2009 15:42

«Όταν σήμερα οι ταραξίες των πόλεων έχουν απλωθεί σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και μαζί με τους λαθρομετανάστες απασχολούν το 50% των αστυνομικών, απαιτείται συναίνεση», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

A- A A+

Τη σημασία της συναίνεσης για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών από το βήμα της Βουλής, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το θέμα. Παράλληλα, κατηγόρησε την αντιπολίτευσης για «ανακρίβειες, υπερβολές, λαϊκισμούς, πομπώδεις εκφράσεις».

Αντικρούωντας τις αιτιάσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος σύγκρινε την «αστυνομία των Ολυμπιακών αγώνων» που, όπως ανέφερε, εξασφάλιζε την ευνομία με τη σημερινή «ανασφάλεια» τόνισε: «Μας λέτε ότι ήταν εξαιρετική η αστυνομία που έκανε απόλυτα ασφαλείς Αγώνες. Πράγματι τότε υπήρχε μια εθνική ομοψυχία που είχε ένα στόχο. Μια κοινωνική ομοψυχία, πολιτική συναίνεση σε όλα τα επίπεδα - και είχαμε δράσεις, συμπεριφορές, που ελάχιστες απ’ αυτές αν είχαμε σήμερα, πρόβλημα δεν θα υπήρχε».

Χρ. Μαρκογιαννάκης: Συμπαράσταση όλων των πολιτών για την καταπολέμηση του εγκλήματος

Χρ. Μαρκογιαννάκης: Συμπαράσταση όλων των πολιτών για την καταπολέμηση του εγκλήματος

Συνεχίζοντας υπογράμμμισε την ανάγκη συναίνεσης, κάτι που, όπως ανέφερε, σήμερα δεν υπάρχει: «Όταν σήμερα οι ταραξίες των πόλεων έχουν απλωθεί σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και μαζί με τους λαθρομετανάστες απασχολούν το 50% των αστυνομικών, απαιτείται συναίνεση».

Τονίζοντας πως «η κυβέρνηση μπροστά στα καινούργια δεδομένα, που αλλάζουν μέρα με τη μέρα, μήνα με το μήνα, κάνει ό,τι μπορεί, στηρίζοντας τα Σώματα Ασφαλείας» υπεραμύνθηκε της προωθούμενης νομοθετικής ρύθμισης για τη χρήση των καμερών: «Έρχονται νομοθετικές ρυθμίσεις, όπως για τη χρήση του C4I, με τη δυνατότητα να μπορεί ο εισαγγελέας να ανοίξει ένα τηλέφωνο. Δεν μπορεί να θέλουμε να καταπολεμήσουμε το έγκλημα και να δίνουμε το δικαίωμα στον κακοποιό να χρησιμοποιεί όλα τα μέσα και να μην μπορεί να το κάνει η αστυνομία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή