Κατά των κυρώσεων στην Πιονγιάνγκ η Ρωσία

Τετάρτη, 08 Απριλίου 2009 16:39
UPD:16:45
A- A A+

Η Ρωσία αντιτίθεται στην επιβολή κυρώσεων στη Βόρεια Κορέα μετά την εκτόξευση από την Πιονγκγιάνγκ ενός πυραύλου, καθώς τις κρίνει «αντιπαραγωγικές».

«Η εκτόξευση πυραύλου μας έχει προκαλέσει ανησυχία, κρίνουμε ότι αυτό δεν συμβάλει στην εξομάλυνση της κατάστασης», σημείωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Η εκτόξευση πυραύλου μας έχει προκαλέσει ανησυχία, κρίνουμε ότι αυτό δεν συμβάλει στην εξομάλυνση της κατάστασης», σημείωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

«Εκκινώντας από αυτήν την αρχή, εργαζόμαστε με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές συμπεριλαμβανομένου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Κρίνουμε ότι οποιαδήποτε απειλή για κυρώσεις θα ήταν αντιπαραγωγική», πρόσθεσε.

Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο συνήλθε την Κυριακή, η Ρωσία και η Κίνα αντιτάχθηκαν στους Δυτικούς, οι οποίοι πρότειναν μια αυστηρή καταδίκη της εκτόξευσης πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα επειδή συνιστά παραβίαση της απόφασης 1718 του Οκτωβρίου του 2006, με την οποία απαγορεύτηκε στην Πιονγκγιάνγκ να πραγματοποιεί πυρηνικές δοκιμές ή να εκτοξεύει πυραύλους.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή