Ιταλία: Τελευταίο αντίο στα θύματα του σεισμού

Τετάρτη, 08 Απριλίου 2009 22:08
A- A A+

Oι πρώτες κηδείες θυμάτων του ισχυρότατου σεισμού έγιναν σήμερα στην Ιταλία, την ώρα που ο αριθμός των νεκρών εξακολουθεί να ανεβαίνει. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, 267 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων 16 παιδιά. Ο Ιταλός πρωθυπουργός επανέλαβε ακόμη πως 100 από τους τραυματίες είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Οπως δήλωσαν επίσημες πηγές, μία ομαδική κηδεία που θα πραγματοποιηθεί δημοσία δαπάνη προγραμματίζεται για μεθαύριο Παρασκευή, η οποία και θα κηρυχθεί ημέρα εθνικού πένθους,

Στο Βατικανό, ο Πάπας Βενέδικτος XVI προσευχήθηκε και σήμερα για τα θύματα και δήλωσε πως "ελπίζει" να επισκεφθεί "το ταχύτερο δυνατό" την πληγείσα περιοχή Αμπρούτσο.

Οπως εξήγησε πάντως ο εκπρόσωπος του Βατικανού, ο ποντίφικας θα μεταβεί στη σεισμόπληκτη περιοχή «σύντομα, αλλά όχι αυτήν, ούτε την άλλη εβδομάδα» αν και θέλει «να μοιραστεί τον πόνο και τις ανησυχίες» των ανθρώπων που δοκιμάζονται σκληρά.

Εν τω μεταξύ, η ιταλική κυβέρνηση ζήτησε επισήμως οικονομική βοήθεια από την Κομισιόν Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του σεισμού.

Επίσης, ανακοινώθηκε πως όλα τα ποδοσφαιρικά σωματεία και οι όμιλοι της Ιταλίας, με εξαίρεση την ομάδα της Λάτσιο, θα προσφέρουν τα έσοδα από τους κυριακάτικους αγώνες στους σεισμόπληκτους.

Τέλος, γνωστοποιήθηκε ότι τα συνεργεία διάσωσης θα αναστείλουν το έργό τους την Κυριακή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή