«Θύελλα» η Μπάρτσα, επιβλητική η Τσέλσι στο Ανφιλντ

Πέμπτη, 09 Απριλίου 2009 10:28
UPD:18:13
REUTERS /PHIL NOBLE

A- A A+

Μεγάλο βήμα για την πρόκριση στους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ έκανε η Τσέλσι που άλωσε το Ανφιλντ νικώντας με 3-1 τη Λίβερπουλ, ενώ η Μπαρτσελόνα διέλυσε τη Μπάγερν πετυχαίνοντας 4 γκολ σε ένα ημίχρονο και μετέτρεψε τη ρεβάνς της ερχόμενης Τρίτης σε τυπική διαδικασία.

Στο Ανφιλντ, παρά το προβάδισμα που πήρε νωρίς με το γκολ του Τόρες στο 6' η Λίβερπουλ, δεν άντεξε στην ανωτερότητα της Τσέλσι, η οποία με ήρωα τον Σέρβο Μπράνκο Ιβάνοβιτς πήρε με επιβλητικό τρόπο τη νίκη. Ο Σέρβος που μέχρι χθες είχε παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ μόνο σε έναν αγώνα της φάσης των Ομίλων (1-1 με τη Μπορντό τον περασμένο Νοέμβριο) και δεν είχε σκοράρει ποτέ στους 16 επίσημους αγώνες που έχει αγωνιστεί με τη φανέλα της Τσέλσι, πέτυχε δύο γκολ και τα δύο με κεφαλιές μετά από κόρνερ των Μαλουντά (39') και Λάμπαρντ (62'). Το θρίαμβο της ομάδας του Λονδίνου ολοκλήρωσε στο 67' ο Ντιντιέ Ντρογκμπά.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Ραφαέλ Μπενίτεθ): Ρέινα, Αρμπελόα, Σκρτελ, Κάραγκερ, Αουρέλιο (75΄ Ντοσένα), Τσάμπι Αλόνσο, Λούκας (79΄ Μπάμπελ), Κάιτ, Τζέραρντ, Ριέρα (68΄ Μπεναγιούν), Τόρες

ΤΣΕΛΣΙ (Γκούους Χίντινκ): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Αλεξ, Τέρι, Ασλεϊ Κόουλ, Μπάλακ, Εσιέν, Λάμπαρντ, Καλού, Ντρογκμπά (80΄ Ανελκά), Μαλουντά

Διαιτητής: Κλάους Μπο Λάρσεν (Δανία).

«Θύελλα» στο Καμπ Νου η Μπαρτσελόνα διέλυσε την Μπάγερν η οποία υποτάχθηκε φυσιολογικά στο ρυθμό της ομάδας της Καταλωνίας. Το συγκρότημα του Πέπε Γκουαρντιόλα εξασφάλισε την πρόκριση στους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, πετυχαίνοντας 4 γκολ στο ημίχρονο [Μέσι (9', 38'), Ετό (12') και Ανρί (43')]. Μόνη «όαση» στην ανήμπορη να αντιδράσει Μπάγερν, ο Γάλλος Ριμπερί. Το τελικό σκορ μετατρέπει σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς της προσεχούς Τρίτης (14/4) στο Μόναχο.

Αξιοσημείωτα στον αγώνα, η αποβολή του τεχνικού της Μπάρτσα λόγω διαμαρτυρίας στο διαιτητή, και η εκπληκτική εμφάνιση του Μέσι που ταλαιπώρησε τους αμυντικούς της γερμανικής ομάδας, συνθέτοντας μία μαγική τριπλέτα με τους Ετό και Ανρί.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βίκτορ Βαλντές, Πουγιόλ, Μαρκές, Πικέ, Ντάνιελ Αλβες, Τσάβι, Τουρέ (81΄ Μπούσκετς), Ινιέστα, Μέσι, Ετό (89΄ Μπόγιαν), Ανρί (74΄ Κεϊτά)

ΜΠΑΓΕΡΝ (Γιούργκεν Κλίνσμαν): Μπουτ, Οντο, Ντεμικέλις, Μπρένο, Λελ, Αλτιντόπ (46΄ Οτλ), Σβαϊνστάιγκερ, Φαν Μπόμελ, Ζε Ρομπέρτο (77΄ Σόσα), Ριμπερί, Τόνι

Διαιτητής ο (κάκιστος) Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις