Υδατοσφαίριση: Ενα βήμα πιο κοντά στο φάιναλ φορ ο Ολυμπιακός

Πέμπτη, 09 Απριλίου 2009 10:46
UPD:11:03
A- A A+

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας έκανε ο Ολυμπιακός στην υδατοσφαίριση, επικρατώντας στον πρώτο προημιτελικό στο κατάμεστο Παπαστράτειο, της κροατικής Μλάντοστ με 8-5. Η ρεβάνς θα γίνει στο Ζάγκρεμπ, στις 22 Απριλίου.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-2, 1-0, 3-1.

Στους υπόλοιπους αγώνες της προημιτελικής φάσης σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία)-Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία) 11-9

Βάσας (Ουγγαρία)-Προ Ρέκο (Ιταλία) 8-11

Πρίμορατς Κότορ (Μαυροβούνιο)-Γιάντραν Χέρτσεγκ Νόβι (Μαυροβούνιο) 12-12

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, από τον προπονητή και τους παίκτες του Ολυμπιακού έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

Βαγγέλης Πάτερος: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά για τη σημερινή εμφάνιση και τη νίκη. Με την καλή μας άμυνα κάναμε ένα μικρό βήμα για την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Ριέκα. Μας περιμένει ένα ακόμη παιχνίδι, που και δύσκολο θα είναι, αλλά και σκληρό. Θα ήθελα να συγχαρώ τη γυναικεία ομάδα της Βουλιαγμένης για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Καπ και να ευχηθώ στον Πανιώνιο να κατακτήσει το Λεν Τρόφι».

Θοδωρής Χατζηθεοδώρου: «Ηταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε ένα μεγαθήριο του ευρωπαϊκού πόλο. Ακόμη δεν προκριθήκαμε, καθώς θα πρέπει να παρουσιαστούμε το ίδιο καλοί και στον αγώνα στο Ζάγκρεμπ. Θα πάμε στον επαναληπτικό, έχοντας στο μυαλό μας ότι το σημερινό παιχνίδι τελείωσε ισόπαλο χωρίς σκορ. Τώρα στόχος μας οι δύο νίκες στο ελληνικό φάιναλ φορ, ώστε να επιστρέψουμε από την Πτολεμαϊδα ως κυπελλούχοι Ελλάδας».

Μανώλης Μυλωνάκης: «Η άμυνα ήταν το κλειδί της νίκης. Όταν δέχεσαι μόλις 5 γκολ, καμία ευρωπαϊκή ομάδα δεν μπορεί να σε νικήσει. Στην αρχή κάναμε κάποια λάθη, αλλά στη συνέχεια και με την παρότρυνση του κόσμου μας ανεβάσαμε την απόδοσή μας. Δεν έχουμε πετύχει ακόμη τίποτα. Εχουμε μπροστά μας κατ΄ αρχήν το φάιναλ φορ του κυπέλλου Ελλάδας, που θέλουμε να το κατακτήσουμε, και αμέσως μετά θα ασχοληθούμε με τον επαναληπτικό της Κροατίας. Θα πάμε με στόχο τη νίκη».

Αντρια Κομάντινα: «Συγχαρητήρια σε όλους τους συμπαίκτες μου για τη σημερινή εμφάνιση. Το παιχνίδι ήταν πολύ σκληρό και στο δεύτερο οκτάλεπτο υποπέσαμε σε αρκετά λάθη. Όμως, έχουμε την ποιότητα ως ομάδα να κάνουμε ανατροπές και τελικά πετύχαμε τον στόχο μας, που ήταν η νίκη. Εξίσου καλοί ή και ακόμη καλύτεροι θα πρέπει να εμφανιστούμε στον αγώνα που θα γίνει στην έδρα της Μλάντοστ, προκειμένου να σφραγίσουμε το εισιτήριο της πρόκρισης στο φάιναλ φορ της Ριέκα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις