Υδατοσφαίριση: Για το Κύπελλο ο Πανιώνιος στην Ουγγαρία

Πέμπτη, 09 Απριλίου 2009 10:59
UPD:11:04
A- A A+

Νικητής με 8-6 αναδείχθηκε ο Πανιώνιος στον πρώτο τελικό του LEN Trophy ανδρών με αντίπαλο την ουγγρική Ζέγκεντ 8-6 και πλέον καλείται να υπερασπιστεί τη διαφορά των δύο τερμάτων για να σηκώσει το Κύπελλο.

Οι άνθρωποι του Πανιωνίου έχουν πάντως σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία του Κροάτη Σταμπάλια και (κυρίως) του Τούρκου Ταϊλάν, εκτιμώντας ότι αν είχε τιμωρηθεί το σκληρό παιχνίδι της Ζέγκεντ, η διαφορά θα ήταν πολύ μεγαλύτερη .

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 3-2, 1-1, 2-2 .

"Η σημαντική επιτυχία μας σήμερα ήταν ότι φέραμε όλον αυτό τον κόσμο στο κολυμβητήριο, που δημιούργησε αυτή τη φανταστική ατμόσφαιρα" δήλωσε αρχικά ο Κώστας Λούδης, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στην αποβολή του Δημήτρη Μάζη, στο τέλος του ημιχρόνου. "Μας επηρέασε πολύ και ήταν κομβικό σημείο, γιατί είναι ένας σημαντικότατος παίκτης, που κάνει πολλές δουλειές. Εστω κι έτσι, τα παιδιά στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Είμαστε απογοητευμένοι για το τελευταίο γκολ που δεχθήκαμε" επισήμανε ο προπονητής του Πανιωνίου. Οσο για τη διαιτησία, το σχόλιό του ήταν... δηκτικό: "Αποκλείεται στην Ουγγαρία να έχουμε χειρότερη διαιτησία. Είναι η πρώτη φορά φέτος που αυτή η ομάδα (σ.σ. Ζέγκεντ) κερδίζει περισσότερες αποβολές από τον αντίπαλό της".

Ιδιαίτερα ανήσυχος φάνηκε ο Λούδης αναφορικά με τον τραυματισμό του Αντώνη Βλοντάκη, ο οποίος χτύπησε ξανά στα πλευρά (σε διαφορετικό σημείο από αυτό που είχε χτυπήσει στο ματς με την Ποζίλιπο) και αύριο θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία. "Θα είναι πολύ λυπηρό αν τον χάσουμε ως το τέλος της χρονιάς" είπε ο τεχνικός των "κυανέρυθρων". Ο ίδιος ο Βλοντάκης ανέφερε: "Η φετινή χρονιά ίσως είναι η χειρότερή μου. Αυτή τη φορά με το μαρκάρισμα του Βάργκα κινδυνεύω να χάσω τη ρεβάνς, το σπουδαιότερο παιχνίδι της χρονιάς. Δείξαμε ότι είμαστε καλύτεροι από τη Ζέγκεντ, παρά την κόντρα διαιτησία στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Αν έρθει αυτό το τρόπαιο, θα είναι το δεύτερο ευρωπαϊκό στην καριέρα μου και ευελπιστώ να είμαι εκεί και να το πανηγυρίσω μέσα στο νερό. Δεν θα είναι εύκολη η ρεβάνς, αλλά η ευτυχία είναι ότι είμαστε δυστυχισμένοι που κερδίσαμε μόνο με δύο γκολ".

Ο Δημήτρης Μάζης τόνισε: "Υπάρχει μία σχετική απογοήτευση γιατί φάνηκε ότι είμαστε πολύ καλύτεροι από τη Ζέγκεντ και θεωρώ ότι η ανωτερότητα αυτή θα φανεί και στην Ουγγαρία. Το σημερινό ματς ήταν μία γιορτή για τη Νέα Σμύρνη και ελπίζω ότι θα έχουμε άλλη μία μετά τη ρεβάνς, για να πανηγυρίσουμε το κύπελλο". Ο διεθνής αμυντικός ήταν ιδιαίτερα απογοητευμένος για την πρόωρη αποβολή του και εξήγησε πώς δέχθηκε δύο μαζεμένες ποινές στο ξεκίνημα του αγώνα: "Ο Κροάτης διαιτητής έδειξε αποβολή του 2 (σ.σ. Μιράλης), ο Τούρκος έδειξε εμένα, εγώ είχα δεν τον Κροάτη, έμεινα μέσα και ο Τούρκος με χρέωσε δεύτερη αποβολή και πέναλτι".

Ο Γιώργος Ρέππας επισήμανε: "Κάναμε μεγάλη προσπάθεια, αλλά δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα. Πήγαμε αρκετά καλά στην άμυνα, αλλά δεν μπορέσαμε στην επίθεση να πάρουμε μεγαλύτερη διαφορά. Πρέπει να πάμε στην Ουγγαρία για τη νίκη και πιστεύω ότι, αν έχουμε τη διαιτησία που είχε σήμερα η Ζέγκεντ, θα κερδίσουμε".

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Μιράλης υπογράμμισε: "Υπάρχει πίκρα, γιατί η διαφορά μειώθηκε στο τέλος. Πηγαίναμε για μεγαλύτερη διαφορά, αλλά και τα δύο γκολ είναι καλά. Πιστεύω ότι στην Ουγγαρία θα συναντήσουμε μία διαφορετική ομάδα".

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις