Β. Κορέα: Επανεκλέχθηκε ο Κιμ Γιονγκ-ιλ

Πέμπτη, 09 Απριλίου 2009 13:14
UPD:13:15

Πρώτη εμφάνιση σήμερα του επανεκλέγοντος ηγέτη της χώρας, ο οποίος δεν είχε εμφανιστεί σε καμία δημόσια εκδήλωση μετά από τον περυσινό Αύγουστο, όταν φέρεται να υπέστη καρδιακή προσβολή.

A- A A+

Την επανεκλογή του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ-ιλ στη θέση του ανώτατου στρατιωτικού ηγέτη, επικύρωσε το κοινοβούλιο της Βόρειας Κορέας, επιβεβαιώνοντας παράλληλα την επανάκαμψη του στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας η οποία πανηγυρίζει την εκτόξευση του πρώτου της δορυφόρου σε θριαμβικό κλίμα.

Η απόφαση του κοινοβουλίου συνέπεσε με την αποτυχία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να συμφωνήσει στην αντίδραση απέναντι στην εκτόξευση που έγινε την Κυριακή και από πολλούς θεωρείται ως συγκαλυμμένη δοκιμή πυραυλικής εκτόξευσης.

Ο 67χρονος Κιμ δεν είχε εμφανιστεί σε καμία δημόσια εκδήλωση μετά από τον περυσινό Αύγουστο, όταν φέρεται να υπέστη καρδιακή προσβολή, η οποία προκάλεσε ανησυχία για το ποιος έχει τον έλεγχο στην φτωχή και αποκλεισμένη χώρα, η οποία ουσιαστικά κυβερνάται από την πρώτη κομμουνιστική δυναστεία στον κόσμο καθώς προκάτοχός του, στην ηγεσία ήταν ο πατέρας του.

Πάντως παραμένει ασαφές κατά πόσο ο Κιμ εμφανίστηκε, όπως συνήθως έκανε στην εναρκτήρια σύνοδο της βουλής όμως ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της Βόρειας Κορέας είχε διαχειριστεί πολύ προσεκτικά την επανάκαμψη του μετά από την ασθένεια του.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή