Δεύτερη δικογραφία για τον Αρ. Παυλίδη

Πέμπτη, 09 Απριλίου 2009 13:51
UPD:15:37
A- A A+

Και δεύτερη δικογραφία στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο πρώην υπουργός Αιγαίου αναμένεται να περιέλθει στα χέρια του Προέδρου της Βουλής, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, σε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Αιγαίου προσέκρουσε ο ανακριτής Ρόδου, ο οποίος συνέταξε το έγγραφο που διαβιβάζει τις επόμενες ώρες στο Κοινοβούλιο ζητώντας να ερευνηθούν στοιχεία ποινικής εμπλοκής του κ. Παυλίδη στην υπόθεση του διαγωνισμού του Δεκεμβρίου 2005 για τις άγονες γραμμές της Δωδεκανήσου.

O πρώην υπουργός Αιγαίου Αρ. Παυλίδης.

Ο δήμαρχος Τήλου κ. Αναστάσιος Αλιφέρης και ο πρόεδρος της «ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ Ν.Ε.» κ. Γιώργος Σπανός κατήγγειλαν ότι έγιναν «μαγειρέματα» και «μεθοδεύσεις» από τον κ. Παυλίδη, με «φωτογραφική προκήρυξη» που υπέγραψε ο ίδιος, ώστε να δοθούν οι γραμμές σε συγκεκριμένη ναυτιλιακή εταιρία, η οποία μάλιστα κατά την περίοδο διενέργειας του διαγωνισμού δεν διέθετε το απαραίτητο πλοίο. Η ζημία που φέρεται να έχει τελεστεί σε βάρος του Δημοσίου -σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες- αγγίζει το 1 εκατομμύριο ευρώ. Κατηγορούμενοι για την υπόθεση είναι τρία μέλη της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του υπουργείου Αιγαίου, εναντίον των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απιστία εις βάρος του Δημοσίου. Μέχρι τώρα οι κατηγορούμενοι δεν έχουν κληθεί για να απολογηθούν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», στην κατάθεσή του ενώπιον του ανακριτή ο κ. Σπανός κατηγορεί τον πρώην υπουργό ως «ηθικό αυτουργό» στην πράξη των μελών της Γνωμοδοτικής Επιτροπής. Τον κατηγορεί ακόμη για «παράβαση καθήκοντος» και «κατάχρηση εξουσίας». Μιλάει για «παράνομη μεθόδευση του τότε υπουργού για να ευνοηθεί συγκεκριμένη ναυτιλιακή εταιρεία (άγνωστο με ποιους άραγε όρους και ανταλλάγματα)».

Μιλώντας στον ρ/σ Alpha 9,89 ο εκπρόσωπος της εταιρείας «Δωδεκάνησος» Κώστας Λαμπριανός ανέφερε οι καταγγελίες αφορούν το διαγωνισμό του Ιουνίου του 2005 για τη γραμμή Ρόδος – Χάλκη – Νήσυρος – Σύμη – Κως, βάλλοντας με δριμύτητα κατά του πρώην υπουργού Αιγαίου Αριστοτέλη Παυλίδη.

Συγκεκριμένα, κατήγγειλε ότι ο κ. Παυλίδης είχε υπ' όψιν του την Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Σύμης, της οποίας όπως ανέφερε μεγαλομέτοχος είναι ο Δήμος. «Για λόγους ψηφοθηρίας και για να μη συγκρουστεί με ένα μικρό δήμαρχο ενός αξιαγάπητου νησιού άρχισε τη μεθόδευση» πρόσθεσε.

Ο κ. Λαμπριανός κατήγγειλε ακόμη πως η εταιρεία που εκπροσωπεί πήρε μέρος και σε άλλο διαγωνισμό για τη γραμμή Πάτμος-Λειψοί-Λέρος «και το αποτέλεσμα ήταν με πρόσχημα ένα χαρτί να αποκλειστούμε εμείς και τη γραμμή την πήρε ένα καΐκι 24 μέτρων μήκους κάποιου που είναι κουμπάρος του κ. Παυλίδη».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή