«Νέοι μηχανικοί στην κοινωνία της γνώσης»

Πέμπτη, 09 Απριλίου 2009 14:50
UPD:15:02
A- A A+

Οι φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Α.Π.Θ., διοργανώνουν, υπό την αιγίδα του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και της Πρυτανείας του Α.Π.Θ., το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, με τίτλο: «Νέοι Μηχανικοί στην Κοινωνία της Γνώσης».

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Απριλίου 2009, στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.

Η έναρξη του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, 10 Απριλίου 2009 και ώρα 9.00 π.μ., στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η σημασία της επιστήμης δεν περιορίζεται στην έρευνα και τα όρια της γνώσης μας, αλλά πρέπει να υπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας και να επιδιώκει την επίτευξη της κοινωνικής ευημερίας. Ο Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών, στο πλαίσιο της κοινωνίας της γνώσης, οφείλει να διευκολύνει τη μεγαλύτερη πρόσβαση στην τεχνολογία από όλα τα κοινωνικά στρώματα και παράλληλα να επιδιώξει την ανάπτυξη τεχνολογικής συνείδησης.

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν εισηγήσεις, υπό την μορφή παρουσιάσεων και poster, από προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές, σταχυολογημένες από μία πανελλήνια επιστημονική διατμηματική επιτροπή αποτελούμενη από καθηγητές των τμημάτων ΗΜΜΥ. Εισηγήσεις θα παρουσιάσουν, επίσης, και διακεκριμένοι Έλληνες επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή