Βολές Αλ. Παπαρήγα κατά ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ

Πέμπτη, 09 Απριλίου 2009 21:56
UPD:10/04/2009 17:44
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

Να «ξεκόψουν» και από τη Ν.Δ. και από το ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους εργαζόμενους η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά την ομιλία της σε συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους.

«Είναι σημαντικό, την άλλη μέρα από τις ευρωεκλογές, η Ε.Ε. και οι αστικές κυβερνήσεις-κεντροδεξιές και κεντροαριστερές- να μετράνε απώλειες, να έχει δεχθεί πλήγμα η πολιτική τους. Αυτό το πλήγμα μπορεί να δοθεί με την υπερψήφιση των κομμουνιστικών κομμάτων και των συμμάχων τους» σημείωσε.

A. Παπαρήγα: Εξαπατούν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ

A. Παπαρήγα: Εξαπατούν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ

Η κ. Παπαρήγα έστρεψε εκ νέου τα βέλη της κατά του ΠΑΣΟΚ και απευθυνόμενη στους ψηφοφόρους του κόμματος τους κάλεσε «να ανησυχήσουν καθώς η ηγεσία του κόμματος μας γυρνάει 60 χρόνια πίσω, υιοθετώντας έναν έξαλλο και μισαλλόδοξο αντικομμουνισμό».

Στο στόχαστρό της βρέθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε ότι «έχει μετατραπεί σε ένα ουράνιο τόξο αναχρονιστικών, σοσιαλδημοκρατικών απόψεων με αλατοπίπερο μια τάχα επαναστατική αναρχοαυτόνομη φρασεολογία, περιβόλι αντιφάσεων και ουτοπικών προτάσεων». «Τον περασμένο Δεκέμβρη δήλωνε ότι το σύγχρονο σύμβολο της εξέγερσης είναι η πέτρα και η κουκούλα. Χθες στη Βουλή αποκήρυξε το δικαίωμα του λαού να υπερασπίζεται τα δικαιώματα του με όλες τις δυνατές μορφές πάλης. Αποκήρυξε το δικαίωμα της λαϊκής βίας απέναντι στην κρατική βία, στην καπιταλιστική βία».

Αναφερόμενη στην εφαρμογή ελαστικών μορφών απασχόλησης από επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας σημείωσε πως «η Ν.Δ. πατάει σήμερα γερά στους νόμους του ΠΑΣΟΚ από το 1999 που αφήνουν πορτοπαράθυρα ανοιχτά για συμφωνίες εργοδοτών και εργαζομένων να δουλεύουν μειωμένο ωράριο με μειωμένες αποδοχές».

Στη συνέχεια διατύπωσε προτάσεις του κόμματος για την αντιμετώπιση της κρίσης:

- Να παρθούν ριζοσπαστικά μέτρα για φτωχούς και ανέργους, να χαριστούν χρέη. Τους δανειολήπτες και καταθέτες να καλύψει το κράτος.

- ¶μεσα να δοθούν γενναίες αυξήσεις για να ανέβει η αγοραστική ικανότητα των εργαζομένων. Πρόγραμμα λαϊκής στέγης, αυξήσεις των συντάξεων. Αφορολόγητο όριο 30.000 ευρώ ανά οικογένεια (συν 5.000 για κάθε παιδί). Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο με 45%.

- Μείωση των τιμολογίων οικιακής κατανάλωσης στις πρώην ΔΕΚΟ.

- Για να μειωθεί η ανεργία, να γίνουν δημόσιες επενδύσεις με αναπροσανατολισμό του Δ' ΚΠΣ.

- Κατάργηση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης για τους αγρότες.

- Κατάργηση του ΦΠΑ σε μια σειρά κατηγορίες βασικών ειδών πλατιάς κατανάλωσης.

- Κατάργηση των διοδίων όλων των τύπων οχημάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή