Αντώναρος: Τι προσπαθεί να συγκαλύψει το ΠΑΣΟΚ;

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2009 15:34
UPD:17:31

«Η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει επανειλημμένα, όπως και πρόσφατα, ότι είναι υπέρ της διαφάνειας στον πολιτικό βίο. Πάγια πολιτική μας θέση είναι ότι για να απασχολήσει μια υπόθεση τη Βουλή πρέπει προηγουμένως η Δικαιοσύνη να έχει ολοκληρώσει την έρευνά της και να έχει καταλήξει σε συμπεράσματα», επισημαίνει ο κ. Αντώναρος.

A- A A+

Για απόπειρα παρεμπόδισης του έργου της Δικαιοσύνης κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με αφορμή την εκ νέου κατάθεση της πρότασης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής στην υπόθεση της Siemens, επαναλαμβάνοντας τη θέση του κυβερνώντος κόμματος ότι η σύσταση της Επιτροπής όσο είναι σε εξέλιξη η έρευνα της Δικαιοσύνης, σημαίνει συγκάλυψη.

«Η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει επανειλημμένα, όπως και πρόσφατα, ότι είναι υπέρ της διαφάνειας στον πολιτικό βίο. Πάγια πολιτική μας θέση είναι ότι για να απασχολήσει μια υπόθεση τη Βουλή πρέπει προηγουμένως η Δικαιοσύνη να έχει ολοκληρώσει την έρευνά της και να έχει καταλήξει σε συμπεράσματα», επισημαίνει ο κ. Αντώναρος και προσθέτει:

Ε. Αντώναρος: Τι προσπαθεί να συγκαλύψει το ΠΑΣΟΚ;

Ε. Αντώναρος: Τι προσπαθεί να συγκαλύψει το ΠΑΣΟΚ;

«Όπως, δε, έχει τονισθεί επανειλημμένα στον κ. Παπανδρέου και το Κόμμα του όταν και άλλοτε κατέθεσαν σχετικές προτάσεις, σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση SIEMENS, όσο η Δικαιοσύνη ερευνά σε βάθος την υπόθεση και αποκαλύπτει παράνομες πράξεις και ενόχους, θα σήμαινε ευθέως συγκάλυψη».

«Τώρα, που η υπόθεση βρίσκεται σε τελικό στάδιο για ολοκλήρωση, δηλαδή στην πιο κρίσιμη και λεπτή της φάση με την απαγγελία κατηγοριών σε συγκεκριμένα πρόσωπα, ο κ. Παπανδρέου επιλέγει να υποβάλλει πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Τι φοβάται το ΠΑΣΟΚ και επιχειρεί να εμποδίσει τη Δικαιοσύνη στην εκτέλεση του έργου της; Τι προσπαθεί να συγκαλύψει και ποιους προσπαθεί να προστατεύσει;Την απάντηση θα την πάρουν όταν η πρότασή τους συζητηθεί στη Βουλή σύμφωνα με τον Κανονισμό της», καταλήγει στη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Αντώναρος επιχειρεί να εφεύρει δικαιολογίες

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όπως κάθε φορά, επιχειρεί να εφεύρει δικαιολογίες προκειμένου να καλύψει την άρνηση της κυβέρνησης της NΔ, να συμφωνήσει στην διερεύνηση των μεγάλων σκανδάλων και ιδιαίτερα σήμερα, την άρνησή της να διερευνηθεί πλήρως το σκάνδαλο της Siemens, σε όλες τις παραμέτρους του και για όλους ανεξαιρέτως», ανταπάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

«Και βεβαίως, λίγο τους ενδιαφέρει ότι τα περί παρεμπόδισης του έργου της Δικαιοσύνης, προκαλούν την κοινή λογική», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι «αντιφάσκει πλήρως» σε σχέση με αυτά που υποστήριζε πριν από λίγο καιρό, όταν δέχτηκε την συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή